Bagt kartoffelmos

PRØV EN LÆKKER OG LUFTIG BAGT KARTOFFELMOS SOM TILBEHØR - LÆKKER SPRØD UDENPÅ OG BLØD INDENI.

Ingredienser ( 4 portioner )

  • 1 kg kartofler
  • 300 g knoldselleri
  • 2 dl minimælk
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

  1. Skræl kartoflerne og sellerien.
  2. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand.
  3. Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive.
  4. Lad smørret smelte ved middel varme og lad det bruse op og blive brunt.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og sellerien og mos dem.
  6. Pisk dem sammen med det brunede smør til en tyk, glat mos.
  7. Pisk æggeblommer og mælk i kartoffelmosen og smag den til med salt og peber.
  8. Lad den køle let af og vend de piskede æggehvider i.
  9. Kom kartoffelmosen i et smurt, ovnfast fad og bag den 20-25 minutter ved 180 °C til overfladen er gylden.

 

ET EKSTRA GEAR:

Skal det være ekstra lækkert, kan du tilføje en lille smagfuld ”overraskelse” til din bagte mos.

Følg opskriften ovenfor men kom mosen i en sprøjtepose med en stor tyl, hvis du har en. Ellers kan du klippe hul i det ene hjørne af en frysepose og bruge den som sprøjtepose.

Smør portionsskåle grundigt og sprøjt lidt mos i bunden og rundt langs siden, så der er en lille fordybning i midten.

Rør 2,5 dl creme fraiche med 1 fed presset hvidløg og 4 spsk. finthakket purløg.

Kom en god klat i hver fordybning og sprøjt et lag kartoffelmos over fyldet i en pæn top og sørg for at fyldet er lukket helt inde.

Bag i en 175 °C forvarmet ovn i 12-14 minutter alt efter størrelsen til mosen er let gylden.

 

TIP!

Du kan lave kartoffelmosen i forvejen og opbevare den (ubagt) i køleskabet, til du skal bruge den. Bager du dem direkte fra køleskabet, skal bagetiden forlænges med ca. 5 minutter.