Falafler med yoghurtdressing

Lækre og sprøde hjemmelavede falafler er god hverdagsmad som både børn og voksne elsker. Super dejlig og mættende plantebaseret aftensmad eller snack.

Ingredienser ( 16 stk. )

Falafler

  • 1 ds kikærter (240g drænet vægt)
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 tsk revet citronskal
  • ½ tsk bagepulver
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 L smagsneutral olie til stegning

Yoghurtdressing

  • 4 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk. hakket mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

Falafler:

  1. Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe godt af.
  2. Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med persille, koriander, hvidløg, løg,
    krydderier, citronskal, bagepulver og hvedemel. Kør det hele sammen til en grofthakket fars. Smag farsen til med salt og peber. Hvis farsen er for våd kommes en skefuld mere hvedemel i.
  3. Hæld olien op i en gryde, og varm den op til 180 grader.
  4. Form kugler af farsen, og steg dine falafler i den varme olie til de er gyldne og sprøde
    udenpå. Læg dem herefter op på et stykke køkkenrulle.

Yoghurtdressing:

  1. Kom græsk yoghurt i en skål sammen med hakket mynte, presset hvidløg, citronsaft,
    sukker, salt og peber.
  2. Rør det hele godt sammen og smag dressingen til.

Server dine falafler med yoghurtdressing og grøn salat eller i et pitabrød eller
fladbrød.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Madformadelskere

Prøv også