TARTELETTER MED ASPARGES, ÆRTER OG SPINAT

SPRØDE TARTELETTER FYLDT MED DE BEDSTE GRØNTSAGER. HER ER EN NEM OG LÆKKER OPSKRIFT PÅ TARTELETTER MED GRØNTSAGSFYLD.

Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser ( 4 portioner )

  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 1/2 liter mælk
  • 1 knsp. revet muskatnød
  • 1 lys bouillonterning (kylling eller grønsag)
  • Salt og peber
  • 500 g friske hvide og grønne asparges
  • 250 g fine ærter, gerne optøede fra frost
  • 250 g friske spinatblade
  • 2 spsk. friskhakkede krydderurter fx persille, basilikum eller dild

Til servering

  • 10 tarteletskaller
  • Evt. 100 g revet hård ost

SÅDAN GØR DU:

  1. Smelt smør i en gryde og pisk melet i, til der ikke er melklumper i.
  2. Lun mælken og pisk den i melblandingen. Bliv ved med at piske til blandingen koger.
  3. Tilsæt bouillon og lad den simre under hyppig omrøring i 5 minutter.
  4. Smag til med salt, peber og revet muskat.
  5. Skræl de hvide asparges og knæk bunden af de grønne.
  6. Skær dem i 2 cm stykker og kog dem 2 min. i saltet vand.
  7. Afkøl dem straks i isvand. Så beholder de sprødheden.
  8. Behold kogevandet og giv spinat og ærter et hurtigt opkog.
  9. Vend ærter, spinat og asparges i saucen.
  10.  Lad det simre i 5 minutter og vend de hakkede krydderurter i.
  11.  Lun tarteletskallerne i ovnen og fordel fyldet i dem. Top evt. med revet hård ost ved servering.