Layered haydari med bagte peberfrugter

Klassisk haydari med bagte peberfrugter og en sprød salat på toppen er perfekt som tilbehør til grillen, en stegt kylling eller blot med en portion brød til.

Ingredienser ( 4 personer )

Haydari med bagte peberfrugter

  • 250 gram hvid salatost
  • 1 dl græsk eller tyrkisk yoghurt – gerne 10%
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3-4 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Evt. chiliflager

Salat

  • 1 stor peberfrugt – gerne halv grøn/rød
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Friskkværnet peber
  • Evt. chiliflager

Sådan gør du

Haydari med bagte peberfrugter

Halver peberfrugterne og fjern stilk og kerner.

Læg dem på en bageplade, med skindet opad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Skrællen skal boble op og blive en smule mørk. De kan også tilberedes i airfryer i ca. 18 minutter ved 180 grader.

Lad peberfrugterne køle en smule af inden skrællen fjernes, og lad derefter peberfrugterne køle helt af på en tallerken. De må ikke være varme, når de blendes med de øvrige ingredienser.

Blend peberfrugter, feta, persille og hvidløg til en ensartet creme. – Jeg bruger minihakker.

Hæld det i en skål og rør det sammen med yoghurten, og smag til med salt, peber og evt. chiliflager.

 

Salaten

Skær peberfrugten i små tern, snit forårsløgene fint og hak persillen.

Rør salaten sammen med olie, citronsaft og krydr med friskkværnet peber.

 

Spred haydari dippen ud på en tallerken, – top med den sprøde salat, og drys evt. med en smule chiliflager inden servering. Server med brød eller som tilbehør.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet.

Prøv også