Squash frikadeller

Lækre og super nemme squash frikadeller som kan varieres på mange måder og som kan laves på ingen tid - her får du en helt enkel grundopskrift. Både squashfrikadeller og tzatziki kan med fordel laves dagen før, så er det hurtigt at få bikset maden sammen på dagen. 

Ingredienser ( 20 stk. )

Squash-frikadeller

  • 500 g squash 
  • groft salt
  • 1 løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl rasp
  • 2 spsk. hytteost
  • 25 g hård lys ost, fintrevet
  • olie/smør til stegning

Fladbrød

  • 1/2 dl vand
  • 2 tsk. sukker
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk jeg bruger sødmælk
  • 200 g græsk yoghurt 10 % (2 dl)
  • 1/2 dl. olie
  • 550 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • Olie til stegning

Tzatziki

  • 2 agurker
  • 500 g græsk yoghurt 10 %
  • 3 fed hvidløg presset
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt

Derudover skal du bruge:

  • 250 g cherrytomater
  • 1 squash
  • 1 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • Babyspinat/salat

SÅDAN GØR DU - SQUASH-FRIKADELLER

  1. Riv squashen på den grove side af rivejernet. 
  2. Læg den groftrevne squash i en skål og drys med rigeligt salt og bland rundt. 
  3. Lad det stå og trække i 10-15 minutter. Det er for at trække væske ud af squashen. 
  4. Imens kan du blande de andre ingredienser i en skål. 
  5. Hæld squashen i en sigte og skyl den let, så noget at saltet bliver skyllet af. Pres den mod sigten for at få det meste af væsken ud. 
  6. Bland nu squashen med resten af ingredienserne. Smag gerne lige på farsen om den mangler salt - det kommer helt an på hvor meget du har fået skyllet af squashen. 
  7. Opvarm en pande med olie - du skal ikke være for fedtet med olien. 
  8. Form nu frikadeller af farsen med en spiseske. Jeg bruger cirka 1 spiseske pr. squashfrikadelle. 
  9. Lad dem stege ved middel varme til de er fine gyldne med lidt stegeskorpe på begge sider. 

 

SÅDAN GØR DU - FLADBRØD

  1. Lun vandet så det er lunkent. 
  2. Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker.
  3. Lun mælken. 
  4. Tilsæt den lune mælk, yoghurt, olie, hvedemel og salt. Bland det sammen og ælt dejen. Enten på røremaskine eller med en elpisker med dejkroge. Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være blank og elastisk. 
  5. Hæld dejen i en skål med lidt olie i, dæk skålen til og lad dejen hæve ved stuetemperatur i cirka 1 time.

 

Bagning af fladbrød

  1. Fordel lidt hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet. 
  2. Del dejen i 10 stykker. 
  3. Form hvert stykke til flade brød. Cirka 20-25 cm lange og 0,3 mm i tykkelsen. Når de kommer på panden trækker de sig sammen og bliver tykkere. 
  4. Opvarm en pande ved høj varme. Tilsæt cirka ½-1 tsk olie og kom et brød på panden. Når det er boblet godt op vender du brødet om og bag det færdigt på den anden side. Afhængig af hvor varm dine pande er så er det omkring 1 minut på hver side. Måske endda mindre. 
  5. Læg det færdigbagte brød i et rent viskestykke og luk det omkring brødet så det bliver holdt varmt.
  6. Gør præcis det samme med resten af brødene. 

 

SÅDAN GØR DU - TZATZIKI

  1. Skyl agurkerne og halver dem. Med en ske fjernes den bløde midte. 
  2. Riv agurken på den grove side af rivejernet. 
  3. Klem så meget saft ud af agurkerne som muligt - læg dem evt. i en si og hæld salt over og lad dem stå og dryppe af. 
  4. Bland nu alle ingredienserne sammen i en skål. 
  5. Sæt tzatzikien i køleskabet - helst til næste dag. 
  6. Inden serveringen smager du den lige til - tilsæt mere hvidløg, citron eller salt efter behov. 

 

 

Sådan samler du retten: 

  1. Halvér cherrytomaterne, skær tynde skiver af rødløg, skær peberfrugt i strimler. 
  2. Skær skrå skiver af squash og pensl med lidt olie og drys med salt. Kom på en grillpande til de har fine grillstriber på begge sider. 
  3. Fyld dine fladbrød med squashdeller, tzatziki og resten af fyldet. 

 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Louisesmadblog.

Prøv også