Broccoli kartoffelsalat

Nem og lækker broccolisalat med kartofler – et twist af den klassiske broccolisalat.

Ingredienser ( 4 personer )

Broccoli-kartoffel salat

  • 600 g kogte kartofler
  • 300 g broccoli
  • 200 g bacon i tern
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 60 g tørrede tranebær eller rosiner
  • 30 g solsikkekerner

Dressing

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 1/2 tsk sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

Steg baconen sprød, og lad den dræne og køle af på lidt fedtsugende papir.


Overhæld hurtigt broccolien med kogende vand, og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. 

Pluk den ud i små mundrette buketter, og lad dem tørre på et viskestykke.

 Du kan også lade broccolien trække nogle minutter i kogende vand, hvis du ønsker dem en smule tilberedt. 

Skyl derefter i koldt vand, og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.

Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.


Skær kartoflerne i mindre stykker, og hæld dem i en skål sammen med broccoli, bacon, rødløg, tranebær/rosiner og solsikkekerner.


Hæld dressingen over, og vend det hele godt sammen.


Opbevar den på køl til den skal serveres.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet.

Prøv også