Pasta med laks og creme fraiche

PASTARETTEN ER PERFEKT HVERDAGSMAD, FOR DU KAN LAVE DEN PÅ OMKRING 20 MINUTTER, OGSÅ SMAGER DEN ALTSÅ FANTASTISK GODT!

Ingredienser ( 4 portioner )

bagt laks

  • 500 g laks
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 spsk citronskal
  • 2 spsk frisk dild

Pasta og sauce

  • 400 g linguine (eller anden pasta)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk finthakket persille, purløg og dild
  • 1 spsk citronskal
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 75g frisk spinat
  • 1 spsk citronsaft
  • Revet hård ost til servering
  • Dild til servering

SÅDAN GØR DU:

Bagt laks:

    1.  Forvarm din ovn til 200°C almindelig over- og undervarme.
    2. Skyl laksen med koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Fjern eventuelle ben, hvis der skulle være nogle.
    3. Placer laksen med skindsiden nedad i et ildfast fad, og pensel oversiden med olivenolie. Krydder laksen med hvidløgspulver, salt, peber, revet citronskal og hakket frisk dild.
    4. Bag laksen i ovnen i 12-15 minutter, indtil den er let gylden. Bagetiden afhænger af tykkelsen på din laks, den er færdig når den falder fra hinanden i fine flager.


Pasta og sauce:

  1.  I mens laksen bages, koges pastaen efter anvisningerne på pakken.
  2. Mens pastaen koger, forberedes saucen. Hak skalotteløgene, og steg dem i en stor
    pande i olie over medium-høj varme i et par minutter, indtil de er let gyldne.
  3. Tilsæt creme fraiche, kapers, hakkede friske krydderurter, salt, peber og revet
    citronskal.
  4. Sænk varmen til medium og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen i 1-2
    minutter.
  5. Tilsæt friske spinatblade, og vend dem rundt i saucen.
  6. Kom den færdigkogte pasta over i saucen, husk at gemme noget af vandet pastaen
    har kogt i.
  7. Tilsæt citronsaft og 1 dl pastavand til saucen og rør det hele godt sammen. Tilsæt
    eventuelt mere pastavand hvis saucen tykner for meget.
  8. Flæk laksen i flager og tilsæt den til pastaen.
  9. Server pastaen med revet hård ost og frisk dild på toppen.

Opskriften er udviklet i samarbejde med MADFORMADELSKERE.DK