Kylling og gnocchi i flødesovs

PRØV DENNE CREMEDE RET MED KYLLING OG GNOCCHI OG LAD DIG DRØMME VÆK TIL EN FORTORVSCAFE PÅ EN SOLBESKINNET, ITALIENSK PIAZZA!

Ingredienser ( 4 portioner )

Stegt kyllingebryst

  • 4 kyllingebryster, ca. 500-600 g
  • 1 dl hvedemel
  • 25 g smør
  • 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
  • Salt og peber

Flødesauce med soltørrede tomater

  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 140 g soltørrede tomater, drænet vægt – gem olien
  • 100 g frisk spinat
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl hønsebouillon
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 75 g hård ost, fintrevet
  • 500 g gnocchi
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum til topping

SÅDAN GØR DU

  1. Krydr kyllingen med salt og peber, og vend dem derefter i melet.
  2. Smelt smørret på en pande, og tilføj et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater. Steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.  Læg kyllingen til side på en tallerken med et stykke stanniol henover.
  3. På samme pande tilsættes løg, hvidløg og de soltørrede tomater, – steg til løgene er klare. Er de soltørrede tomater hele skal disse skæres i strimler, inden de kommes på panden.
  4. Hæld bouillon og fløden over, og lad saucen koge igennem et par minutter, og tilsæt derefter den revne ost, og rør den ind i saucen. Lad saucen simre videre i ca. 5 minutter eller til den tykner let og samler sig.
  5. Tilsæt spinaten og rør til den falder sammen, og smag saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
  6. Kog gnocchi som beskrevet på pakken, og tag dem derefter op med en hulske, og vend dem i saucen på panden.
  7. Læg kyllingebrysterne tilbage i saucen på panden, lun med et par minutter – og top derefter retten med frisk basilikum og friskkværnet peber. 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet.