Chicken Tikka Masala

HER KOMMER DU MED PÅ EN REJSE TIL DEN ORIENTALSKE DEL AF VERDEN, HVOR DU FÅR EN AUTENTISK MUNDFULD AF DET INDISKE KØKKEN PÅ OMKRING 40 MINUTTER. RETTEN ER CREMET OG FYLDT MED SMAG OG VARME KRYDDERIER. DESUDEN ER DEN LAVET UDEN "FORHÅNDSMARINERING", SÅ DEN HURTIGT KAN BIKSES SAMMEN, UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED DEN GODE SMAG.

Ingredienser ( 4 personer )

  • 600 g kylling, skåret i tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 spsk. ingefær, fintrevet – ca. 4 cm.
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl bouillon – kylling eller grønt
  • 1 ds hakkede tomater eller polpa
  • 80 g tomatkoncentrat
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. mild chili pulver
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 25 g smør
  • 2-3 spsk. olie
  • Salt og peber
  • Evt. en smule creme fraiche til toppen

SÅDAN GØR DU

  1. Varm olien i en gryde eller en dyb pande, og steg kyllingen til den er let gylden, – den skal ikke være gennemstegte. Krydr med salt og peber.
    Sæt kylling til side på en tallerken.
  2. Smelt smørret i samme gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær af i et par minutter.
  3. Tilsæt krydderierne og varm dem med et minuts tid, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og varm igennem endnu et minut.
  4. Tilsæt de hakkede tomater/polpa, bouillon, fløde og sukker, – og varm saucen hurtigt igennem.
  5. Blend nu saucen helt glat, – enten med en stavblender eller ved at hælde den i en blender. Det glatteste resultat får du ved at bruge en almindelig blender.
  6. Hæld saucen tilbage i gryden og varm den godt igennem i ca. 5 minutter, – og hæld derefter kyllingen tilbage i saucen. Lad kyllingen tilberede færdigt i ca. 10 minutter ved svag til middel varme, – rør undervejs.
  7. Smag saucen til med salt og peber, og server med kogte ris og/eller friskbagte naan eller pita.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet