Hjertevafler med brombærcreme

SELVOM VI MÅSKE GERNE VIL HOLDE FAST I SOMMEREN LIDT ENDNU, MÆRKES DET TYDELIGT, AT VI NU ER KOMMET IND I EFTERÅRET. OG HVER ÅRSTID SIN CHARME. FOR MIG INDBYDER EFTERÅRET TIL AT SKRUE OP FOR HYGGEN - OG HER HØRER HJERTEVAFLERNE IND. 

Vaflerne laves i et vaffeljern til hjertevafler, men den kan naturligvis også bruges til andre vafler.  

Ingredienser ( 8 store )

VAFFELDEJ

  • 250 gram hvedemel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 stor tsk vaniljesukker
  • 1 spsk. sukker
  • 2 1/2 dl sødmælk eller kærnemælk
  • 4 stk. æg str. M
  • 25 gram smeltet smør
  • Lidt flormelis og evt. et par friske brombær til drys/pynt på de færdige vafler.

BROMBÆRCREME

  • 1/4 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk. flormelis
  • 250 gram brombær (friske eller frosne)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

SÅDAN GØR DU

Start med at lave brombærcremen: Giv brombærrene et hurtigt opkog med sukkeret. Mos bærrene en smule med en gaffel og stil dem på køl. Når bærrene er helt afkølede, piskes fløden til skum og creme fraiche og flormelis vendes i. Herefter vendes med forsigtig hånd de kogte og afkølede brombær i. 

Alle ingredienserne til vaflerne blendes til en ensartet konsistens, hvorefter dejen skal hvile i 30 minutter. 

Smelt smørret og rør halvdelen ind i vaffeldejen lige før du bager med den. 

Varm vaffeljernet godt op og brug resten af smørret til at pensle med mellem hver vaffel. 

Server de nybagte vafler straks de er færdige med et drys flormelis, brombærcreme og evt. lidt friske brombær. 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med MAJSPASSION.