KRYDRET GRÆSKARGRYDE MED KIKÆRTER OG SPINAT

VARM OG KRYDRET GRÆSKARGRYDE - SPÆKKET MED LÆKRE GRØNTSAGER OG MASSER AF DEJLIG SMAG! GRYDERETTEN ER BLØD OG CREMET, OG SÅ ER DEN LAVET MED MINIMÆLK OG RUNDET AF MED EN SJAT FLØDE. DU FÅR EN MASSE FYLDE I FORM AF KIKÆRTER, PEBERFRUGTER, GRÆSKAR OG SPINAT, OG SÅ ER DEN KRYDRET MED BL.A. INGEFÆR, MASALA, CHILI OG SPIDSKOMMEN. EN PERFEKT "VINTERVARMER" HER I MØRKET!

Ingredienser ( 4 personer )

  • 500 g græskar, skåret i mundrette bidder
  • 1 peberfrugt, skåret i mindre tern
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2 rød chili, finthakket – smag til ift. hvor stærk du ønsker den
  • 2 cm ingefær, ca 1 spsk
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 1/2 dl minimælk
  • 1 dl fløde
  • 1 ds tomat passata eller polpa
  • 15 g smør
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk mild chili pulver
  • 1 nip sukker
  • Salt og peber

Inspiration til tilbehør

  • Kogte ris og/eller naanbrød
  • Creme fraiche og hakket bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

  1. Varm smør og olie i en gryde og steg græskar stykkerne af i 5-8 minutter – krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær og peberfrugt og steg det med et par minutter – tilsæt derefter de øvrige krydderier.
  3. Tilsæt tomatkoncentrat og steg det med et minuts tid, og drys derefter melet over og vend det sammen.
  4. Tilsæt mælken, rør det godt sammen og kog op – og hæld derefter tomater og fløde ved.
  5. Lad retten simre ved middel varme i 8-10 minutter, eller til græskarstykkerne er møre.
  6. Hæld kikærter og spinat i gryden, og vend det hele sammen til spinaten er faldet sammen. Juster evt. konsistensen med en smule vand, hvis du ønsker den tyndere.
  7. Smag til med salt og peber, og server græskargryden med kogte ris og/eller pandestegte naan-brød, kold creme fraiche og hakket persille.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet (FØLG EVT. HENDES INSTAGRAM-PROFIL HER)

Hvad med at prøve nogle lækre spinatpandekager - prøv opskriften her!