HVORFOR IKKE PRØVE AT BYTTE DEN KLASSISKE MADPANDEKAGE UD MED EN SPINATPANDEKAGE? DET ER NEMT AT GØRE TIL ET LÆKKERT OG MÆTTENDE GRØNT MÅLTID. SERVER DEM SOM VELSMAGENDE WRAPS TIL AFTENSMADEN, ELLER BRUG DEM SOM LÆKRE SNACKS I MADPAKKEN.
Ingredienser ( 8 pandekager )
125 g spinatblade (frisk)
150 g hvedemel
3 æg
3 dl minimælk
1 tsk. flagesalt
Friskkværnet sort peber
1 spsk. olivenolie (eller ca. 10 g smør) til at stege i
Fyld til pandekagerne
200 g hytteost
80 g spinatblade (frisk)
2 æbler (i små tern)
200 g kidney-bønner (drænet vægt)
1 lille potte purløg, hakket fint.
Salt og peber til at smage til med
Skyl spinaten (kun den del, der skal i selve pandekagedejen).
Kom alle ingredienser i en blender, og blend til en ensartet dej.
Kom lidt olie i en pande, og kom dej på panden.
Steg pandekagerne ca. 1,5 min på begge sider.
Læg pandekagerne i et fad med et klæde over, mens du steger, eller sæt pandekagerne i en 75° varm ovn med alufolie, mens du steger de næste.
Fyldet klargøres ved at dræne væsken fra kidney-bønnerne, skylle spinaten, skære æblerne i små tern og snitte purløget fint.
Server pandekagerne rullet som wrap med det lækre fyld i eller toppet med andre af dine yndlingsgrøntsager.