Linselasagne med tomatsalat
Prøv den velkendte klassiker i en lækker linseudgave med masser af grøntsager og masser af smag. Et kommende nyklassiker.
6 personer
Det skal du bruge
Linsesovs
1 løg
3 fed hvidløg
200 g champignon
1 squash
1 aubergine
3 gulerødder (cirka 200 g)
2 dåser hakkede tomater
140 g tomatpuré
250 g røde linser
½ liter vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
1-2 tsk balsamico eddike
Salt og peber
Bechamelsauce
30 g smør
4 spsk hvedemel
½ liter mælk
Salt og peber
Revet muskatnød
Derudover
18 lasagneplader
140 g revet mozzarella
Tomatsalat med cremet dressing med salatost
250 g tomater
1 rødløg
2 nektariner
1,5 spsk olie
½ spsk eddike
¼ spsk honning
Peber
Dressing
50 g salatost
50 g creme fraiche 9 %
Citronsaft
SÅDAN GØR DU
Linsesovs
- Start med at hakke alle grøntsagerne fint. Jeg gør det i min food processor, da det går meget hurtigere end i hånden.
- Kom lidt olie i en varm gryde og kom så løg og hvidløg i gryden indtil løget bliver klart i farven. Kom derefter grøntsagerne i gryden lidt af gangen og svits dem godt igennem.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré (kan også tilsættes efter løg for at svitse det af). Grøntsagsbouillon (vand + bouillonterning) og oregano, basilikum, balsamico eddike.
- Smag til med salt og peber.
- Lad sovsen småsimre imens du laver bechamelsaucen.
- Når sovsen har små simret i 20-30 minutter cirka så smager du den til igen og går i gang med at lægge lasagnen i lag i et stort ovnfast fad.
- Først linsesovs, så lidt bechamelsauce, så lasagneplader. Fortsæt til alt sovsen er brugt. Afslut med resten af bechamelsaucen og revet mozzarella.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter.
Bechamelsauce
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
- Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
- Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
- Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Tomatsalat med cremet dressing med salatost
- Skær cherrytomater i halve og skær nektariner i både.
- Skær rødløg i tern eller i tynde skiver.
- Lav en dressing af olie, eddike, honning og peber.
- Bland det hele sammen i en skål.
- Blend salatost og creme fraiche til en cremet dressing. Smag til med citronsaft.
- Servér salatost-cremen oven på tomatsalaten.