Linselasagne med tomatsalat

Prøv den velkendte klassiker i en lækker linseudgave med masser af grøntsager og masser af smag. Et kommende nyklassiker.

6 personer

Det skal du bruge

Linsesovs

1 løg
3 fed hvidløg
200 g champignon
1 squash
1 aubergine
3 gulerødder (cirka 200 g)
2 dåser hakkede tomater
140 g tomatpuré
250 g røde linser
½ liter vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
1-2 tsk balsamico eddike
Salt og peber

Bechamelsauce

30 g smør
4 spsk hvedemel
½ liter mælk
Salt og peber
Revet muskatnød

Derudover

18 lasagneplader
140 g revet mozzarella

 

Tomatsalat med cremet dressing med salatost

250 g tomater
1 rødløg
2 nektariner
1,5 spsk olie
½ spsk eddike
¼ spsk honning
Peber

Dressing

50 g salatost
50 g creme fraiche 9 %
Citronsaft

 

 

SÅDAN GØR DU

Linsesovs

  1. Start med at hakke alle grøntsagerne fint. Jeg gør det i min food processor, da det går meget hurtigere end i hånden.
  2. Kom lidt olie i en varm gryde og kom så løg og hvidløg i gryden indtil løget bliver klart i farven. Kom derefter grøntsagerne i gryden lidt af gangen og svits dem godt igennem.
  3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré (kan også tilsættes efter løg for at svitse det af). Grøntsagsbouillon (vand + bouillonterning) og oregano, basilikum, balsamico eddike.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Lad sovsen småsimre imens du laver bechamelsaucen.
  6. Når sovsen har små simret i 20-30 minutter cirka så smager du den til igen og går i gang med at lægge lasagnen i lag i et stort ovnfast fad.
  7. Først linsesovs, så lidt bechamelsauce, så lasagneplader. Fortsæt til alt sovsen er brugt. Afslut med resten af bechamelsaucen og revet mozzarella.
  8. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter.

 

Bechamelsauce

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
  3. Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
  4. Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
  5. Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

 

Tomatsalat med cremet dressing med salatost

  1. Skær cherrytomater i halve og skær nektariner i både.
  2. Skær rødløg i tern eller i tynde skiver.
  3. Lav en dressing af olie, eddike, honning og peber.
  4. Bland det hele sammen i en skål.
  5. Blend salatost og creme fraiche til en cremet dressing. Smag til med citronsaft.
  6. Servér salatost-cremen oven på tomatsalaten.