Krydret 'curry' med masser varm kærlighed og gode råvarer!
Det er ikke så nemt at finde ud af, hvordan man bedst anvender bælgfrugter som kikærter og linser - men det er der råd for her, med denne asiatisk inspirerede 'curry' med bl.a. kikærter, grønne linser og tigerrejer.
Det skal du bruge (til 4 pers.)
- Olie til stegning
- 3 fed hvidløg, hk fint
- 1 løg, hk fint
- 1 tsk friskrevet ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 3 tsk. red curry paste
- 1 aubergine
- 1 ds kikærter (400 g)
- 1,5 dl grønne linser
- 1/2 liter vand
- 1/4 liter madlavningsfløde 8%
- 1 ds kokosmælk
- 20 rå tigerrejer med skal
- 2 tsk fiskesovs
- Salt og peber
- Evt. Lime, frisk koriander og naanbrød til servering
Sådan gør du
- Steg løg i en gryde med olie ved middelvarme i ca. 5 min.
- Tilsæt hvidløg, red curry, gurkemeje og ingefær og steg 1 min.
- Kom derefter linser, kokosmælk og vand i og lad småsimre i ca. 15 min.
- Tilsæt så madlavningsfløde, kikærter, fiskesovs og aubergine. Fortsæt med at simre i ca. 15 min til linserne er møre.
- Imens steges rejerne (med eller uden skal) i få minutter på en pande med lidt olie.
- Smag til med salt og peber.
- Servér curry'en med rejerne i - evt. sammen med frisk koriander, limesaft og lunt naanbrød.