Bagt brie i butterdej

Har du nogensinde smagt bagt brie? Ellers vil jeg kraftigt opfordre dig til at prøve! Det er lækkert - altså VIRKELIG lækkert. Og den her bagte brie i butterdej med honning og rosmarin er slet ikke til at stå for🧡Helt perfekt serveret med grove kiks og lidt frugt.

Ingredienser

  • En rund brie
  • 1 rulle butterdej
  • 2 spsk. honning (evt flydende)
  • 1 tsk frisk rosmarin - fintsnittet
  • 1 æg til pensling
  • Pynt: ekstra rosmarin og honning

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
  2. Snit med en skarp kniv et ternet mønster i toppen af brien. Træk lidt i den, så den “åbner” sig lidt.
  3. Læg brien over på et stykke butterdej, der er skåret til og fold kanterne ind, så de næsten mødes. Der skal være en lille åbning.
  4. Dryp med honning og rosmarin, så det trænger lidt ned i revnerne på brien.
  5. Pensl med sammenpisket æg  og bag den i ca 25 minutter.
  6. Dryp den færdigbagte brie med lidt ekstra honning og frisk rosmarin og server lun med grove kiks og frugt.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Majspassion.