Cheesecake i glas med brombærkompot
Cheesecake på 15 minutter, – nemmere bliver det ikke. Den er uden husblas og skal derfor ikke “sætte sig” på køl som en almindelig cheesecake. Perfekt dessert når det skal gå lidt hurtigt.
Ingredienser ( 6 personer )
Kiksebund
- 175 g digestive
- 50 g smør
- 1 citron, fintrevet skal heraf
Ostecreme
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 citron, saften heraf – ca. 1/2 dl
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang
Brombærkompot
- 250 g brombær
- 100 g sukker
- 1/2 vaniljestang, korn og tom vaniljestang
- 1 spsk vand
Derudover
- Krystalliseret hvid chokolade
- Mynte eller citronmelisse
- Friske brombær
Sådan gør du
Brombærkompot
Hæld brombær, sukker, vaniljekorn, vand og den tomme vaniljestang i en lille kasserolle og kog det op.
Når brombærkompotten koger, skrues ned til middel varme, – og kompotten skal nu simre i ca. 20 minutter.
Du skal kunne se at væden tykner, – ellers skal du skrue en smule op for blusset.
Stil den på køl, og lad den køle helt af inden den skal bruges.
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
Blend kiks og citronskal til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
Fordel kiksemassen i 6 serveringsglas. Du skal ikke mase kiksene som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Cheesecake
Hæld flødeost, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft i en skål, – og pisk det sammen til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget, – cremen skal være blød og lækker.
Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og sprøjt cremen oven på de knuste kiks.
Kom godt ud i siderne, så ikke brombærkompotten løber for meget igennem.
Hæld et par store skefulde brombærkompot på toppen, og pynt med friske brombær, mynte eller citronmelisse og evt. krystalliseret chokolade.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet.