Efterårssalat med friske bær, brie og krydderurtedressing
Her får du opskriften på en smuk og velsmagende efterårssalat med friske bær, cremet brie og en lækker krydderurtedressing. Salaten går rigtig godt sammen med noget rustikt brød, fx som en del af en større buffet eller et veldækket tapasbord .
Ingredienser
Til salaten
- 250 gram blandet salat
- 1-2 modne avocado - halveret og skåret i skiver
- 1/2 agurk i skiver
- 1 håndfuld friske brombær
- 1 håndfuld friske blåbær
- 1/2 håndfuld pistacienødder (usaltede)
- 1 stk rund brie
Til krydderurtedressingen
- 2 store spsk creme fraiche 18%
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk Dijonsennep
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk løgpulver
- 1 håndfuld friske krydderurter fx rosmarin, timian, oregano, purløg og/eller mynte
- Lidt salt, friskkværnet peber og citronsaft til at smage til med
SÅDAN GØR DU
-
Start med at lave krydderurtedressingen, så den kan få lov til at trække lidt før servering.
-
Rør creme fraiche med mayonnaise og sennep.
-
Snit de friske krydderurter meget fint og rør dem i sammen med hvidløgspulver og løgpulver.
-
Smag dressingen til med salt, friskkværnet peber og evt lidt citronsaft. Dæk den til og stil den på køl indtil den skal serveres.
-
Skyl salatbladene og brug dem til at dække bunden af et stort fad med.
-
Fordel agurkeskiverne imellem salatbladene og læg herefter avocadoskiverne ovenpå.
-
Slut af med at fordele de friske bær og pistacienødderne øverst.
-
Du kan enten servere brien ved siden af eller brække den i mundrette stykker, der fordeles ovenpå salaten.
-
Server efterårssalaten med lidt lækkert brød og den friske krydderurtedressing.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Majspassion.
Prøv også en sprød spidskålssalat med laks og kærnemælksdressing