Filodejstrekanter med salatost
Filodejstrekanter med salatost og spinat smager SÅ godt! De kan nydes som en snack eller hapser sammen med dip, men de er faktisk også gode som tilbehør. Uanset hvordan du anvender dem, er vi overbeviste om, at de vil hitte!
Ingredienser ( 15 stk )
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 250 g spinatblade
- 300 g salatost
- 100 g revet mozzarella
- Salt og peber
- 5 plader filodej
- Ca. 80 g smeltet smør
Dip
- 1 bdt persille
- 3 dl creme fraiche 18%
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
SÅDAN GØR DU:
- Hak løg og hvidløg. Steg det i et par minutter i lidt olie før alle spinatbladene også vendes i og steges med. Lad mikset køle lidt og bland herefter med salatost, mozzarella og smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 180 varmluft og kom bagepapir på en bageplade.
- Sørg for, at de 5 filodejsplader ligger ovenpå hinanden og skær så alle i 3 lange strimler.
- Pensel de 3 første strimler med det smeltede smør og fordel en lille portion af dit fyld i det ene hjørne af dem alle og fold så fyldet ind i hver deres strimmel filodej, så de ligner trekanter. Gentag med de resterende strimler filodej.
- Kom alle trekanterne på bagepladen og pensl dem med smør.
- Bag dem i cirka 12 minutter, eller indtil de er let gyldne.
- Imens hakkes persille til dippen og røres sammen med creme fraiche, spidskommen, salt og peber.
- Når trekanterne er bagte, så er alt klar til servering. Velbekomme!
Opskriften er udviklet i samarbejde med Onekitchen