Kartoffelpandekager med yoghurtdip

De her kartoffelpandekager smager SÅ godt. Kanten er sprød og indeni har du en luftig kartoffelmos. Glemte vi at sige, at de jo også er proppet med lækker ost!? OG sidst men ikke mindst får du også tip til en lækker yoghurtdip - HAPS! De kan både nydes, som de er eller agere tilbehør til andre retter. 

Ingredienser ( Ca. 30 stk. )

  • 1 kg bagekartofler
  • 50 g smør
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 175 g hvedemel
  • 200 g revet cheddar
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt purløg
  • Olie til stegning

Dip

  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 dl sødmælks yoghurt naturel
  • 2 tsk oregano
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand, indtil de er møre.
  2. Imens rives osten og persille og purløg hakkes.
  3. Riv hvidløg til dippen og rør sammen med yoghurt, oregano, salt og peber. Stil dippen på køl, indtil
    den skal bruges.
  4. Når kartoflerne er færdige, så sies vandet fra og kartoflerne moses med smør, salt og peber. OBS: Smag
    mosen godt til, da æg og mel vil tage noget af smagen.
  5. Kom æg, mel, ost og urter i mosen og rør det godt sammen. Form så mikset i til mindre pandekager
    ca. 1 cm tykke og gentag, indtil alt mosen er brugt.
  6. Steg/fritér nogle stykker ad gangen på en god non-stick pande med ½ cm olie deri, indtil de er godt gyldne på begge sider. Vend dem forsigtigt, når de vendes.
  7. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og så køle på en rist. Når de køler bliver kanten lækker og sprød. 
  8. Når alle pandekager er stegt, så er de klar til servering sammen med dippen. Velbekomme!

Opskriften er udviklet i samarbejde med Onekitchen