Koldskålsfromage
KOLDSKÅLSFROMAGE ER SMAGEN AF SOMMER OG ET SKØNT ALTERNATIV TIL DEN ALTID DEJLIGE KOLDSKÅL MED BÆR OG KAMMERJUNKER. HER FÅR DU IKKE BARE ÉN MEN TO MÅDER AT LAVE LÆKKER KOLDSKÅLSFROMAGE.
Tilberedningstid: 10 minutter (+ 3-4 timer)
Ingredienser ( 4 portioner )
Den nemme
- 1/2 l færdiglavet koldskål
- 6 blade husblas
- 1 pasteuriseret æggehvide
Fra bunden
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl sukker
- 5 dl kærnemælk eller kefir
- 2 dl ymer
- Saft og revet skal af 1 økologisk citron
- 8 blade husblas
- 2 pasteuriserede æggehvider
Topping
- Friske bær
- Citronmelisse
- Granola
DEN NEMME - SÅDAN GØR DU:
- Udblød husblasbladene i koldt vand, til de er helt bløde.
- Træk husblassen op af vandet og kom det i en lille gryde med det vand, der hænger ved.
- Smelt husblas ved svag varme.
- Rør lidt af koldskålen i den lune husblas og rør derefter straks blandingen grundigt ud i resten af koldskålen i en separat skål.
- Pisk æggehviden til den er hvid og luftig og fold den i blandingen til der ikke er klumper i.
- Fordel blandingen i portionsglas og stil dem i køleskabet i minimum 3-4 timer, og gerne længere.
- Server med friske bær, citronmelisse og granola på toppen.
FRA BUNDEN - SÅDAN GØR DU:
- Pisk æggeblommerne hvide med sukker.
- Pisk kærnemælk/kefir og ymer i sammen med citronsaft og -skal.
- Udblød husblasbladene i koldt vand, til de er helt bløde.
- Træk husblassen op af vandet og kom det i en lille gryde med det vand, der hænger ved.
- Smelt husblas ved svag varme.
- Rør lidt af koldskålen i den lune husblas og rør straks blandingen grundigt ud i resten af koldskålen.
- Pisk æggehviderne hvide og luftige og fold dem i blandingen til der ikke er klumper i.
- Fordel blandingen i portionsglas eller i en stor skål og stil dem i køleskabet i minimum 3-4 timer, og gerne længere.
- Server med friske bær, citronmelisse og granola på toppen.