KRYDRET 'CURRY' MED MASSER VARM KÆRLIGHED OG GODE RÅVARER!

DET ER IKKE ALTID LIGE NEMT AT VÆRE KREATIV IFT., HVORDAN MAN BEDST ANVENDER BÆLGFRUGTER SOM KIKÆRTER OG LINSER - MEN DET ER DER RÅD FOR HER, MED DENNE ASIATISK INSPIREREDE 'CURRY' MED BL.A. KIKÆRTER, GRØNNE LINSER OG TIGERREJER.

Ingredienser ( 4 personer )

  • Olie til stegning
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 1 aubergine
  • 1 dåse kikærter (400 g)
  • 1,5 dl grønne linser
  • 0,5 liter vand
  • 2,5 dl madlavningsfløde 8%
  • 1 dåse kokosmælk
  • 20 rå tigerrejer med skal
  • 2 tsk.fiskesovs
  • Salt og peber
  • Evt. lime, frisk koriander og naan-brød til servering

SÅDAN GØR DU

  1. Steg løg i en gryde med olie ved middelvarme i ca. 5 min.
  2. Tilsæt hvidløg, rød karrypasta, gurkemeje og ingefær og steg 1 min.
  3. Kom derefter linser, kokosmælk og vand i og lad småsimre i ca. 15 min.
  4. Tilsæt så madlavningsfløde, kikærter, fiskesovs og aubergine. Fortsæt med at simre i ca. 15 min til linserne er møre.
  5. Imens steges rejerne (med eller uden skal) i få minutter på en pande med lidt olie.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Servér curry'en med rejerne i - evt. sammen med frisk koriander, limesaft og lunt naanbrød.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Madmusen.

Kunne det friste med en lækker græskargryde? Prøv denne!