KRYDRET 'CURRY' MED MASSER VARM KÆRLIGHED OG GODE RÅVARER!
DET ER IKKE ALTID LIGE NEMT AT VÆRE KREATIV IFT., HVORDAN MAN BEDST ANVENDER BÆLGFRUGTER SOM KIKÆRTER OG LINSER - MEN DET ER DER RÅD FOR HER, MED DENNE ASIATISK INSPIREREDE 'CURRY' MED BL.A. KIKÆRTER, GRØNNE LINSER OG TIGERREJER.
Ingredienser ( 4 personer )
- Olie til stegning
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk. friskrevet ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- 3 tsk. rød karrypasta
- 1 aubergine
- 1 dåse kikærter (400 g)
- 1,5 dl grønne linser
- 0,5 liter vand
- 2,5 dl madlavningsfløde 8%
- 1 dåse kokosmælk
- 20 rå tigerrejer med skal
- 2 tsk.fiskesovs
- Salt og peber
- Evt. lime, frisk koriander og naan-brød til servering
SÅDAN GØR DU
- Steg løg i en gryde med olie ved middelvarme i ca. 5 min.
- Tilsæt hvidløg, rød karrypasta, gurkemeje og ingefær og steg 1 min.
- Kom derefter linser, kokosmælk og vand i og lad småsimre i ca. 15 min.
- Tilsæt så madlavningsfløde, kikærter, fiskesovs og aubergine. Fortsæt med at simre i ca. 15 min til linserne er møre.
- Imens steges rejerne (med eller uden skal) i få minutter på en pande med lidt olie.
- Smag til med salt og peber.
- Servér curry'en med rejerne i - evt. sammen med frisk koriander, limesaft og lunt naanbrød.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Madmusen.