Kylling i karry

Kylling i karry er en favoritopskrift i rigtig mange hjem og du skal ikke snydes for vores bud på en udgave, der er lynhurtig at lave - selv i en travl hverdag!

Ingredienser ( 2 personer )

Kylling i karrysauce

  • 1 spiseske olie
  • 1 stor eller to små kyllingebrystfileter
  • 1 spiseske smør
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor spiseske karry
  • 1 spiseske tomatpuré
  • 1 spiseske mel
  • 1 dl kyllingebouillon
  • 1,5 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 dl frosne ærter
  • Saften fra 1/2 citron
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ris
  • 1 æble skåret i små tern
  • Peanuts

SÅDAN GØR DU:

  1. Start med at skære kyllingefileten ud i mundrette bidder. Svits dem af i lidt olie, og når de har fået lidt farve, tages de af panden og lægges til side.
  2. Kom så en god klat smør i panden og tilsæt det hakkede løg og hvidløg. Lad løgene sautere ved svag varme i et par minutter.
  3. Tilsæt så karry og tomatpuré og lad det riste lidt. 
  4. Så tilsættes en spiseskefuld mel, som også ristes af. 
  5. Tilsæt så hønsebouillon, mælk, fløde. Vend rundt, til du har en cremet sovs og tilsæt gerne lidt mere mælk efter behov for at tynde lidt ud i sovsen.
  6. Så tilsættes de frosne ærter og kyllingestykkerne. 
  7. Varm retten godt i gennem i 5-6 minutter.
  8. Smag til med salt, peber og citron.
  9.  Serveres med ris og toppes af med æbletern og peanuts. 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Rasmus Smedstrup.