Kylling i karry
Kylling i karry er en favoritopskrift i rigtig mange hjem og du skal ikke snydes for vores bud på en udgave, der er lynhurtig at lave - selv i en travl hverdag!
Ingredienser ( 2 personer )
Kylling i karrysauce
- 1 spiseske olie
- 1 stor eller to små kyllingebrystfileter
- 1 spiseske smør
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stor spiseske karry
- 1 spiseske tomatpuré
- 1 spiseske mel
- 1 dl kyllingebouillon
- 1,5 dl mælk
- 1 dl fløde
- 1 dl frosne ærter
- Saften fra 1/2 citron
- Salt og peber
Tilbehør
- Ris
- 1 æble skåret i små tern
- Peanuts
SÅDAN GØR DU:
- Start med at skære kyllingefileten ud i mundrette bidder. Svits dem af i lidt olie, og når de har fået lidt farve, tages de af panden og lægges til side.
- Kom så en god klat smør i panden og tilsæt det hakkede løg og hvidløg. Lad løgene sautere ved svag varme i et par minutter.
- Tilsæt så karry og tomatpuré og lad det riste lidt.
- Så tilsættes en spiseskefuld mel, som også ristes af.
- Tilsæt så hønsebouillon, mælk, fløde. Vend rundt, til du har en cremet sovs og tilsæt gerne lidt mere mælk efter behov for at tynde lidt ud i sovsen.
- Så tilsættes de frosne ærter og kyllingestykkerne.
- Varm retten godt i gennem i 5-6 minutter.
- Smag til med salt, peber og citron.
- Serveres med ris og toppes af med æbletern og peanuts.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Rasmus Smedstrup.