Linselasagne
PRØV DEN VELKENDTE KLASSIKER I EN LÆKKER LINSEUDGAVE MED MASSER AF GRØNTSAGER OG MASSER AF SMAG. ET KOMMENDE NYKLASSIKER.
Ingredienser ( 6 portioner )
linsesovs
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g champignon
- 1 squash
- 1 aubergine
- 3 gulerødder (cirka 200 g)
- 2 dåser hakkede tomater
- 140 g tomatpuré
- 250 g tørrede røde linser
- ½ liter vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 spsk oregano
- 1 spsk basilikum
- 1-2 tsk balsamico eddike
- Salt og peber
Bechamelsauce
- 30 g smør
- 4 spsk hvedemel
- ½ liter mælk
- Salt og peber
- Revet muskatnød
Derudover
- 18 lasagneplader
- 140 g revet mozzarella
Tomatsalat med cremet dressing af salatost
- 250 g tomater
- 1 rødløg
- 2 nektariner
- 1,5 spsk olie
- ½ spsk eddike
- ¼ spsk honning
- Peber
Dressing
- 50 g salatost
- 50 g creme fraiche 9 %
- Citronsaft
SÅDAN GØR DU
LINSESOVS
- Start med at hakke alle grøntsagerne fint. Jeg gør det i min food processor, da det går meget hurtigere end i hånden.
- Kom lidt olie i en varm gryde og kom så løg og hvidløg i gryden indtil løget bliver klart i farven. Kom derefter grøntsagerne i gryden lidt af gangen og svits dem godt igennem.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré (kan også tilsættes efter løg for at svitse det af). Grøntsagsbouillon (vand + bouillonterning) og oregano, basilikum, balsamico eddike. Herefter tilsættes skyllede røde linser.
- Smag til med salt og peber.
- Lad sovsen småsimre imens du laver bechamelsaucen.
- Når sovsen har små simret i 20-30 minutter cirka så smager du den til igen og går i gang med at lægge lasagnen i lag i et stort ovnfast fad.
- Først linsesovs, så lidt bechamelsauce, så lasagneplader. Fortsæt til alt sovsen er brugt. Afslut med resten af bechamelsaucen og revet mozzarella.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter.
BECHAMELSAUCE
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
- Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
- Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
- Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
TOMATSALAT MED CREMET DRESSING MED SALATOST
- Skær cherrytomater i halve og skær nektariner i både.
- Skær rødløg i tern eller i tynde skiver.
- Lav en dressing af olie, eddike, honning og peber.
- Bland det hele sammen i en skål.
- Blend salatost og creme fraiche til en cremet dressing. Smag til med citronsaft.
- Servér salatost-cremen oven på tomatsalaten.
Opskriften er udviklet i samarbejde med louisesmadblog