Linselasagne

PRØV DEN VELKENDTE KLASSIKER I EN LÆKKER LINSEUDGAVE MED MASSER AF GRØNTSAGER OG MASSER AF SMAG. ET KOMMENDE NYKLASSIKER.

Ingredienser ( 6 portioner )

linsesovs

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g champignon
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 3 gulerødder (cirka 200 g)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 250 g tørrede røde linser
  • ½ liter vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk basilikum
  • 1-2 tsk balsamico eddike
  • Salt og peber

Bechamelsauce

  • 30 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • ½ liter mælk
  • Salt og peber
  • Revet muskatnød

Derudover

  • 18 lasagneplader
  • 140 g revet mozzarella

Tomatsalat med cremet dressing af salatost

  • 250 g tomater
  • 1 rødløg
  • 2 nektariner
  • 1,5 spsk olie
  • ½ spsk eddike
  • ¼ spsk honning
  • Peber

Dressing

  • 50 g salatost
  • 50 g creme fraiche 9 %
  • Citronsaft

SÅDAN GØR DU

LINSESOVS

  1. Start med at hakke alle grøntsagerne fint. Jeg gør det i min food processor, da det går meget hurtigere end i hånden.
  2. Kom lidt olie i en varm gryde og kom så løg og hvidløg i gryden indtil løget bliver klart i farven. Kom derefter grøntsagerne i gryden lidt af gangen og svits dem godt igennem.
  3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré (kan også tilsættes efter løg for at svitse det af). Grøntsagsbouillon (vand + bouillonterning) og oregano, basilikum, balsamico eddike. Herefter tilsættes skyllede røde linser. 
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Lad sovsen småsimre imens du laver bechamelsaucen.
  6. Når sovsen har små simret i 20-30 minutter cirka så smager du den til igen og går i gang med at lægge lasagnen i lag i et stort ovnfast fad.
  7. Først linsesovs, så lidt bechamelsauce, så lasagneplader. Fortsæt til alt sovsen er brugt. Afslut med resten af bechamelsaucen og revet mozzarella.
  8. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter.

 

BECHAMELSAUCE

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
  3. Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
  4. Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
  5. Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

 

TOMATSALAT MED CREMET DRESSING MED SALATOST

  1. Skær cherrytomater i halve og skær nektariner i både.
  2. Skær rødløg i tern eller i tynde skiver.
  3. Lav en dressing af olie, eddike, honning og peber.
  4. Bland det hele sammen i en skål.
  5. Blend salatost og creme fraiche til en cremet dressing. Smag til med citronsaft.
  6. Servér salatost-cremen oven på tomatsalaten.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med louisesmadblog