Pasta med laks og creme fraiche
PASTARETTEN ER PERFEKT HVERDAGSMAD, FOR DU KAN LAVE DEN PÅ OMKRING 20 MINUTTER, OGSÅ SMAGER DEN ALTSÅ FANTASTISK GODT!
Ingredienser ( 4 portioner )
bagt laks
- 500 g laks
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk hvidløgspulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 spsk citronskal
- 2 spsk frisk dild
Pasta og sauce
- 400 g linguine (eller anden pasta)
- 1 spsk olivenolie
- 2 skalotteløg
- 2 dl creme fraiche
- 2 spsk kapers
- 2 spsk finthakket persille, purløg og dild
- 1 spsk citronskal
- 1/2 tsk salt
- Friskkværnet sort peber
- 75g frisk spinat
- 1 spsk citronsaft
- Revet hård ost til servering
- Dild til servering
SÅDAN GØR DU:
Bagt laks:
- Forvarm din ovn til 200°C almindelig over- og undervarme.
- Skyl laksen med koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Fjern eventuelle ben, hvis der skulle være nogle.
- Placer laksen med skindsiden nedad i et ildfast fad, og pensel oversiden med olivenolie. Krydder laksen med hvidløgspulver, salt, peber, revet citronskal og hakket frisk dild.
- Bag laksen i ovnen i 12-15 minutter, indtil den er let gylden. Bagetiden afhænger af tykkelsen på din laks, den er færdig når den falder fra hinanden i fine flager.
Pasta og sauce:
- I mens laksen bages, koges pastaen efter anvisningerne på pakken.
- Mens pastaen koger, forberedes saucen. Hak skalotteløgene, og steg dem i en stor
pande i olie over medium-høj varme i et par minutter, indtil de er let gyldne. - Tilsæt creme fraiche, kapers, hakkede friske krydderurter, salt, peber og revet
citronskal. - Sænk varmen til medium og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen i 1-2
minutter. - Tilsæt friske spinatblade, og vend dem rundt i saucen.
- Kom den færdigkogte pasta over i saucen, husk at gemme noget af vandet pastaen
har kogt i. - Tilsæt citronsaft og 1 dl pastavand til saucen og rør det hele godt sammen. Tilsæt
eventuelt mere pastavand hvis saucen tykner for meget. - Flæk laksen i flager og tilsæt den til pastaen.
- Server pastaen med revet hård ost og frisk dild på toppen.
Opskriften er udviklet i samarbejde med MADFORMADELSKERE.DK