Sprøde flødekartofler

Flødekartofler er en rigtig klassiker - her får du den i en lidt anderledes "vertikal version", som helt sikkert vil imponere dem, du serverer den for, med både sit flotte udseende og den fantastiske kombinationen af sprødhed og cremet velsmag. 

Ingredienser ( 4 portioner )

  • 1.5 kg mellemstore kartofler
  • 1 bananskalotteløg - fintsnittet
  • 4 dl piskefløde
  • 2 fed hvidløg - knust
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt friskrevet muskatnød
  • 2 tsk frisk timian (+ lidt ekstra til pynt!)
  • 25 gram smeltet smør til pensling

SÅDAN GØR DU:

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
  2. Rengør kartoflerne, men behold gerne skrællen på.
  3. Snit kartoflerne i tynde skiver på ca 3 mm.
  4. Fordel kartoflerne stående i et ildfast fad (fadet på billedet her i opskriften måler 24 cm i diameter).
  5. Bland fløde, hvidløg, løg, krydderier og timian i en skål og hæld det over kartoflerne. Med en gaffel fordeles løgene så de kommer lidt ned imellem kartoffelskiverne.
  6. Bages ca 60 minutter.
  7. Efter 30 minutter pensles med smeltet smør og igen, når flødekartoflerne kommer ud af ovnen.
  8. Drys med frisk timian og lidt flagesalt inden servering. Velbekomme!

Opskriften er udviklet i samarbejde med Majspassion.