TIKKA MASALA - EN INDISK KLASSIKER

HER FÅR DU DEN I EN REN VEGETARISK UDGAVER MED KIKÆRTER I, SOM PASSER ALDELES GLIMRENDE I RETTEN OG SÅ FYLDER DE GODT I MAVEN. OG SÅ BEHØVER DEN IKKE AT STÅ OG SIMRE I TIMEVIS, FØR DEN ER KLAR. SÅ DEN ER OGSÅ PERFEKT SOM HVERDAGSMAD!

Ingredienser ( 4 personer )

  • 6 tomater
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 1 spsk. garam masala (indisk krydderi)
  • 1,5 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. st. koriander
  • ½ tsk. cayennepeber (kan undlades)
  • ½ tsk. gurkemeje
  • Rapsolie
  • 5 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 100 g usaltede cashewnødder (eller mandler)
  • 2 dåser drænede kikærter
  • 3 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 50 ml fløde 38%
  • Salt

Raita

  • ½ agurk
  • 2,5 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. st. koriander
  • Salt
  • Ris og persille som tilbehør

SÅDAN GØR DU

  1. Skær agurk i mindre stykker og rør med yoghurt, krydderier og smag til med salt. Kom raitaen på køl.  

  2. Skær løg, hvidløg, tomater og ingefær i grove stykker.  

  3. På en pande tilføjes lidt olie samt garam masala, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber og gurkemeje. Steg krydderierne lidt før tomatpuréen røres i.  

  4. Kom nødder, løg, hvidløg, tomater og ingefær i og steg videre, indtil tomaterne er helt bløde.  

  5. Blend det hele med fx en stavblender og kom det tilbage på panden.

  6. Rør kikærter, yoghurt og fløde i. Varm retten godt op og smag godt til med salt.  

  7. Servér retten varm over ris med raitaen til og lidt persille over.  

Opskriften er udviklet i samarbejde med One Kitchen (FØLG EVT. HENDES INSTAGRAM-PROFIL HER)

Prøv også denne 'red curry' med bl.a. linser, tigerrejer og meget mere!

Prøv også