TIKKA MASALA - EN INDISK KLASSIKER
HER FÅR DU DEN I EN REN VEGETARISK UDGAVER MED KIKÆRTER I, SOM PASSER ALDELES GLIMRENDE I RETTEN OG SÅ FYLDER DE GODT I MAVEN. OG SÅ BEHØVER DEN IKKE AT STÅ OG SIMRE I TIMEVIS, FØR DEN ER KLAR. SÅ DEN ER OGSÅ PERFEKT SOM HVERDAGSMAD!
Ingredienser ( 4 personer )
- 6 tomater
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 spsk. garam masala (indisk krydderi)
- 1,5 tsk. spidskommen
- 1 tsk. st. koriander
- ½ tsk. cayennepeber (kan undlades)
- ½ tsk. gurkemeje
- Rapsolie
- 5 spsk. koncentreret tomatpuré
- 100 g usaltede cashewnødder (eller mandler)
- 2 dåser drænede kikærter
- 3 dl yoghurt naturel 1,5 %
- 50 ml fløde 38%
- Salt
Raita
- ½ agurk
- 2,5 dl yoghurt naturel 1,5 %
- 1 tsk. spidskommen
- ½ tsk. st. koriander
- Salt
- Ris og persille som tilbehør
SÅDAN GØR DU
-
Skær agurk i mindre stykker og rør med yoghurt, krydderier og smag til med salt. Kom raitaen på køl.
-
Skær løg, hvidløg, tomater og ingefær i grove stykker.
-
På en pande tilføjes lidt olie samt garam masala, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber og gurkemeje. Steg krydderierne lidt før tomatpuréen røres i.
-
Kom nødder, løg, hvidløg, tomater og ingefær i og steg videre, indtil tomaterne er helt bløde.
-
Blend det hele med fx en stavblender og kom det tilbage på panden.
-
Rør kikærter, yoghurt og fløde i. Varm retten godt op og smag godt til med salt.
-
Servér retten varm over ris med raitaen til og lidt persille over.
Opskriften er udviklet i samarbejde med One Kitchen (FØLG EVT. HENDES INSTAGRAM-PROFIL HER)
Prøv også denne 'red curry' med bl.a. linser, tigerrejer og meget mere!