Vegetariske boller i karry
Her synes vi faktisk, at det er lykkedes at lave en vegetarisk opskrift, hvor man nærmest ikke kan smage forskel i forhold til den originale version af boller i karry (altså den med kød i). Vi har nemlig fået twistet den klassiske boller i karry til en 100% vegetarisk udgave - og endda med en karrysauce, der er fyldt med en masse (skjulte) grøntsager!
Ingredienser
Vegetarboller
- 250 g blomkål (rå vægt)
- 250 g kogt quinoa (cirka 125 g tør vægt)
- 50 g panko rasp
- 1 løg, finthakket
- 2 æg
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. salt
Karrysovs
- Smør
- 2-3 tsk. karry
- 1 løg
- 350 g blomkål (1/2 blomkål)
- 1 squash (cirka 500 g)
- 3 kartofler (cirka 300 g)
- 2-3 gulerødder (cirka 250 g)
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 7 dl vand
- 2 dl mælk
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Kogte ris (evt. blandet med blomkålsris)
- Æbler i tern (som topping til den færdige ret)
SÅDAN GØR DU
Vegetarboller
- Skær blomkål i mindre buketter og kog dem i en gryde med letsaltet vand til de er møre (5 min).
- Kør kogt quinoa og blomkål på foodprocessoren.
- Kom i en skål og bland sammen med resten af ingredienserne.
- Form til små boller.
- Steg på panden i olie.
Karrysovs
- Gør alle grøntsagerne klar. Skræl kartofler og gulerødder og skær i tern. Skær blomkål i mindre buketter og skær også squash i tern. Pil løget og skær det i tern.
- Smelt smør i en gryde.
- Svits karrypulver i smørret og kom grøntsagerne i gryden og steg dem af.
- Hæld vand og grøntsagsbouillonterning i gryden og lad det komme op at koge. Lad det koge i cirka 20-25 minutter eller indtil grøntsagerne er helt møre.
- Med en stavblender blender du alle grøntsagerne direkte i gryden.
- Tilsæt så mælk til sovsen og smag den til med salt, peber og eventuelt mere karry.
- Servér sammen med kogte ris og æble skåret i tern. Hvis du vil have endnu flere grøntsager så byt evt. halvdelen af risene ud med blomkålsris.
Opskriften er udviklet i samarbejde med LOUISESMADBLOG.