Mexicansk Mac and Cheese - comfy, varm og uimodståelig cremet!
Prøv denne mexicansk inspirerede Mac and Cheese, som er fyldt med grøntsager, bønner og en masse revet ost. Det er ægte comfy hverdagsmad for hele familien, og den er både fyldig og mættende! Det gode ved retten er, at du helt selv kan skrue op og ned for styrken i retten, så den passer lige til jeres smagsløg.
Det skal du bruge til 4 personer
400 g pasta
1 løg, grofthakket
3 fed hvidløg, revet eller presset
2 peberfrugter, skåret i små tern (rød og grøn)
10 skiver syltet jalapenos, finthakket
1 ds kidneybønner
7 dl minimælk
200 g cheddar, revet
100 g revet mozzarella
3 spsk tomatkoncentrat
3 spsk tacokrydderi/tacomix
3 spsk hvedemel
50 g smør
1 spsk olie
Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smør og olie på en stor pande, og steg løg og hvidløg til de er klare.
*Du kan med fordel bruge en pande der kan gå i ovnen, retten skal gratinere 15 minutter inden servering. - Drys krydderiet over, og svits med et minuts tid inden tomatkoncentrat tilsættes og varmes med et øjeblik.
- Drys melet over og rør det godt sammen, og tilsæt derefter mælken ad flere omgange, mens der røres grundigt.
- Tilsæt jalapenos og kog saucen godt igennem i 5-10 minutter, – husk at røre i saucen jævnligt, så den ikke brænder på. Smag derefter til med salt og peber. Kog i mellemtiden pastaen al dente.
- Når pastaen er ved at være færdig røres osten ud i saucen, –gem en god håndfuld til at drysse på toppen, – ca. 100 gram.
- Hæld peberfrugter og bønner i saucen, og rør det godt sammen.
- Dræn pastaen for væde og vend den sammen med saucen. Juster evt. konsistensen med en smule pastavand, hvis den virker for fast.
*Har du en pande der kan gå i ovnen lader du retten forblive heri, – ellers hæld den over i et ovnfast fad. - Fordel den sidste ost på toppen, og gratiner den i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn, i ca. 10 minutter.
- Lad retten hvile i 10 minutter inden den serveres, – og top den med finthakket persille, frisk jalapenos eller lignende.
*Prøv også meden skefuld iskold creme fraiche, - det er super lækkert
Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet (følg EVT. hendes Instagram-profil her)