Tarteletter med asparges, ærter og spinat

Sprøde tarteletter fyldt med de bedste grøntsager. Her er en nem og lækker opskrift på tarteletter med grøntsagsfyld

4 portioner
Tilberedningstid: 45 minutter

 

Det skal du bruge:

50 g smør
50 g mel
1/2 liter mælk
1 knsp. revet muskatnød
1 lys bouillonterning (kylling eller grønsag)
Salt og peber
500 g friske hvide og grønne asparges
250 g fine ærter, gerne optøede fra frost
250 g friske spinatblade
2 spsk. friskhakkede krydderurter fx persille, basilikum eller dild.

 

Til servering:

10 tarteletskaller
Evt. 100 g revet hård ost

 

Sådan gør du:

  • Smelt smør i en gryde og pisk melet i, til der ikke er melklumper i.
  • Lun mælken og pisk den i melblandingen. Bliv ved med at piske til blandingen koger.
  • Tilsæt bouillon og lad den simre under hyppig omrøring i 5 minutter.
  • Smag til med salt, peber og revet muskat.
  • Skræl de hvide asparges og knæk bunden af de grønne.
  • Skær dem i 2 cm stykker og kog dem 2 min. i saltet vand.
  • Afkøl dem straks i isvand. Så beholder de sprødheden.
  • Behold kogevandet og giv spinat og ærter et hurtigt opkog.
  • Vend ærter, spinat og asparges i saucen.
  • Lad det simre i 5 minutter og vend de hakkede krydderurter i.
  • Lun tarteletskallerne i ovnen og fordel fyldet i dem. Top evt. med revet hård ost ved servering.

 

 

Prøv også