Bechamelsauce
Den hvide mælkesauce, som er tæt på uundværlig i lasagne, hedder også bechamelsauce og består af smør, mel, mælk, salt og peber og måske en smule sukker alt efter smag og behag. Find opskriften på den klassiske hvide mælkesauce her.
Det skal du bruge til din bechamelsauce
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
Ca. 4 dl minimælk
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
- Tilsæt melet, mens du pisker med et piskeris.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker og indtil saucen er glat.
- Kog saucen igennem ca. 2 min., mens du rører i gryden.
- Smag til med salt og peber.
- Kom saucen over din lasagne.
Det skal du bruge til en lækker grøntsagslasagne
20 gram smør
1 stor squash skåret i små tern
1 løg hakket fint
250 g champignon, finthakkede
2 fed hvidløg, knust
1 dåse flåede tomater
1 spsk grøntsagsboullion
2 tsk tørret oregano
Ca. 200 gram friske lasagneplader
Bechamelsauce (som lavet ifølge opskriften ovenfor)
Ost til gratinering
Salt og peber
Sådan gør du
Tip til grønne saucer
Sådan forvandler du den hvide grundsauce (bechamelsauce) til en grønnere version.
Persillesauce
Tilsæt ca. 1,5 dl hakket persille til sovsen, og kog sovsen godt igennem. Husk at skylle persillen godt før brug.
Spinatsauce
Tilsæt ca. 200 g rensede spinatblade (eller frossen spinat). Kog saucen godt igennem.