Bechamelsauce

Den hvide mælkesauce, som er tæt på uundværlig i lasagne, hedder også bechamelsauce og består af smør, mel, mælk, salt og peber og måske en smule sukker alt efter smag og behag. Find opskriften på den klassiske hvide mælkesauce her.

Det skal du bruge til din bechamelsauce 

2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
Ca. 4 dl minimælk
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber

 

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
  2. Tilsæt melet, mens du pisker med et piskeris.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker og indtil saucen er glat.
  4. Kog saucen igennem ca. 2 min., mens du rører i gryden.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Kom saucen over din lasagne.

Det skal du bruge til en lækker grøntsagslasagne 

20 gram smør
1 stor squash skåret i små tern
1 løg hakket fint
250 g champignon, finthakkede
2 fed hvidløg, knust
1 dåse flåede tomater
1 spsk grøntsagsboullion 
2 tsk tørret oregano
Ca. 200 gram friske lasagneplader
Bechamelsauce (som lavet ifølge opskriften ovenfor)
Ost til gratinering 
Salt og peber


Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits squash, løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilføj champignon og bland godt.
  • Rør de flåede tomater, bouillon, oregano, salt og peber i.
  • Lad grøntsagssaucen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Del lasagnepladen i 2-3 stykker, så den passer til fadet.
  • Læg grøntsagssaucen, lasagnepladerne og bechamelsaucen lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm). Drys osten over og bag lasagnen midt i ovnen.
  • Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og server lasagnen med salat og brød.

Tip til grønne saucer

Sådan forvandler du den hvide grundsauce (bechamelsauce) til en grønnere version.


Persillesauce

Tilsæt ca. 1,5 dl hakket persille til sovsen, og kog sovsen godt igennem. Husk at skylle persillen godt før brug.

 

Spinatsauce

Tilsæt ca. 200 g rensede spinatblade (eller frossen spinat). Kog saucen godt igennem.

Prøv også..