Spinatpandekager

Hvorfor ikke prøve at bytte den klassiske madpandekage ud med en spinatpandekage? Det er nemt at gøre til et lækkert og mættende grønt måltid. Server dem som velsmagende wraps til aftensmaden, eller brug dem som lækre snacks i madpakken.

 

Det skal du bruge til 8 pandekager

125 g spinat
150 g hvedemel
3 æg
3 dl minimælk
1 tsk. flagesalt
Friskkværnet sort peber
1 spsk. olivenolie (eller ca. 10 g smør) til at stege i

 

Sådan gør du

  1. Skyl spinaten.
  2. Kom alle ingredienser i en blender, og blend til en ensartet dej.
  3. Kom lidt olie i en pande, og kom dej på panden.
  4. Steg pandekagerne ca. 1,5 min på begge sider.
  5. Læg pandekagerne i et fad med et klæde over, mens du steger, eller sæt pandekagerne i en 75° varm ovn med alufolie, mens du steger de næste.
  6. Server pandekagerne toppet med grønt eller rullet som wrap.

 

Det kan du bruge til fyld

200 g hyttost
80 g spinat
2 æbler (i små tern)
200 g kidney bønner (drænet vægt)
1 potte purløg, hakket fint.
salt
peber

 

Sådan gør du

  • Dræn væsken fra kidney bønnerne. 
  • Skyld spinaten.
  • Skær æblerne i små tern.
  • Snit purløg fint.
  • Fordel fyld ligeligt i dine spinatpandekager og nyd straks. 

TIP!

Du kan servere pandekagerne sammen med en god grøn salat eller med fintskåret kål til. Udover ovennævnte fyld kan du også vælge at bruge fx fisk, kød eller falafel og pifte den op med hummus, pesto eller en god gang creme fraiche. 

Prøv også..