Lækker, cremet Chicken Tikka Masala 

Her kommer du med på en rejse til den orientalske del af verden, hvor du får en autentisk mundfuld af det indiske køkken på omkring 40 minutter. Retten er cremet og fyldt med smag og varme krydderier. Desuden er den lavet uden "forhåndsmarinering", så den hurtigt kan bikses sammen, uden at gå på kompromis med den gode smag.

 

Det skal du bruge (til 4 pers)

600 g kylling, skåret i tern

1 løg, grofthakket

3 fed hvidløg, revet eller presset

2 spsk ingefær, fintrevet – ca. 4 cm.

2 1/2 dl piskefløde

1 1/2 dl bouillon – kylling eller grønt

1 ds hakkede tomater eller polpa

80 g tomatkoncentrat

2 tsk garam masala

2 tsk mild chili pulver

2 tsk sukker

1 tsk stødt koriander

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk gurkemeje

25 g smør

2-3 spsk olie

Salt og peber

Evt. en smule creme fraiche til toppen

 

Sådan gør du

  1. Varm olien i en gryde eller en dyb pande, og steg kyllingen til den er let gylden, – den skal ikke være gennemstegte. Krydr med salt og peber.
    Sæt kylling til side på en tallerken.
  2. Smelt smørret i samme gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær af i et par minutter.
  3. Tilsæt krydderierne og varm dem med et minuts tid, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og varm igennem endnu et minut.
  4. Tilsæt de hakkede tomater/polpa, bouillon, fløde og sukker, – og varm saucen hurtigt igennem.
  5. Blend nu saucen helt glat, – enten med en stavblender eller ved at hælde den i en blender. Det glatteste resultat får du ved at bruge en almindelig blender.
  6. Hæld saucen tilbage i gryden og varm den godt igennem i ca. 5 minutter, – og hæld derefter kyllingen tilbage i saucen. Lad kyllingen tilberede færdigt i ca. 10 minutter ved svag til middel varme, – rør undervejs.
  7. Smag saucen til med salt og peber, og server med kogte ris og/eller friskbagte naan eller pita.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Gourministeriet (følg EVT. hendes Instagram-profil her)

 

 

Prøv også Red curry med linser, kikærter og tigerrejer

Prøv også