Cremet havregrød med en lækker hjemmelavet "mælkekaramel"

Opskriften er udviklet i samarbejde med Marialottesdk (følg EVT. hendes Instagram-profil her)

En god gang havregrød bliver bare mere cremet, når den er lavet på mælk. Hvis du rigtig, vil forkæle dig selv, så prøv den med toppings af blåbær, frysetørrede jordbær, valnødder - og så som prikken over i'et den her helt og aldeles vanedannende hjemmelavede "mælkekaramel" a la 'dulche de leche'!

 Det skal du bruge til at lave mælkekaramel

500 g sødmælk (ml.)

200 g sukker

1 vaniljestang

1 nip flagesalt

Havregrøden til 1 person laves af: 1,5 dl grovvalsede havregryn, 3 dl minimælk (eller sødmælk) og 1 nip flagesalt. 

Sådan gør du

  1. Kom mælk, sukker og en flækket vaniljestang i en gryde og lad det stå og simre 45 minutter ved lav-medium varme. Rør jævnligt.

  2. Blandingen går fra at være lys og flydende, til at tykne og tage farve. Vær opmærksom på karamellen de sidste 5 minutter, så den ikke sætter sig i bunden af gryden.

  3. Smag til sidst til med salt efter behov. 

  4. Anret havregrøden i en skål og top med friske blåbær, frysetørrede jordbær, valnødder og en god spiseske mælkekaramel. MUMS!

 

Var det noget med en lækker smoothie i en grøn udgave? Så prøv denne  

Prøv også