Knasende, sprøde pitachips med en cremet dip i form af squashtzatziki
Har du nogensinde prøvet at erstatte agurk med squash i din tzatziki? Ellers kan vi kun anbefale dig at prøve det med den her nemme opskrift. Det geniale er, at du kan bruge overskydende pitabrød og dermed mindske madspild - og så har du en nem snack eller hurtigt tilbehør til tapas!
Det skal du bruge til 2-4 personer (alt efter hvor sultne I er og om det skal bruges som snack, tilbehør til tapas mv.)
Pitachips
2 pitabrød
2 spsk olivenolie
1 spsk tørret oregano
Flagesalt
Squashtzatziki
1 mellem størrelse squash, ca. 200-250 g
200 g græsk yoghurt, 2% eller 10 %
1 fed hvidløg, presset
2 spsk olivenolie
salt og peber
Sorte oliven
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skær pitabrødene ud i små trekanter, læg dem på en beklædt bageplade og pensl med olivenolie. Krydr med oregano og salt. Bag dem sprøde og gyldne i ca. 7-8 minutter.
- Riv squashen fint. Dræn for væske og vend sammen med græsk yoghurt, hvidløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Anret på en tallerken og top med en god olivenolie og sorte oliven. Servér med de sprøde pitachips.
Opskriften er udviklet i samarbejde med marialottesdk (følg EVT. hendes Instagram-profil her)
Prøv også de her mættende Crêpes med lækkert fyld af smeltet ost og skinke!