Tikka Masala - en indisk klassiker
Her får du den i en ren vegetarisk udgaver med kikærter i, som passer aldeles glimrende i retten og så fylder de godt i maven. Og så behøver den ikke at stå og simre i timevis, før den er klar. Så den er perfekt også som hverdagsmad!
Det skal du bruge (til 4 pers)
6 tomater
1 løg
4 fed hvidløg
2 cm ingefær
1 spsk garam masala (indisk krydderi)
1½ tsk spidskommen
1 tsk st. koriander
½ tsk cayennepeber (kan undlades)
½ tsk gurkemeje
Rapsolie
5 spsk koncentreret tomatpuré
100 g usaltede cashewnødder (eller mandler)
2 dåser drænede kikærter
3 dl yoghurt naturel 1,5 %
50 ml fløde 38%
Salt
Raita:
½ agurk
2½ dl yoghurt naturel 1,5 %
1 tsk spidskommen
½ tsk st. koriander
Salt
Ris og persille til servering
Sådan gør du
-
Skær agurk i mindre stykker og rør med yoghurt, krydderier og smag til med salt. Kom raitaen på køl.
-
Skær løg, hvidløg, tomater og ingefær i grove stykker.
-
På en pande tilføjes lidt olie samt garam masala, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber og gurkemeje. Steg krydderierne lidt før tomatpuréen røres i.
-
Kom nødder, løg, hvidløg, tomater og ingefær i og steg videre, indtil tomaterne er helt bløde.
-
Blend det hele med fx en stavblender og kom det tilbage på panden.
-
Rør kikærter, yoghurt og fløde i. Varm retten godt op og smag godt til med salt.
-
Servér retten varm over ris med raitaen til og lidt persille over.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Onekitchen (følg EVT. hendes Instagram-profil her)
Prøv også denne 'red curry' med linser, tigerrejer og masser af andet godt!