Biryani med yoghurtdressing
Hvad er din favorit ”tøm-køleskabet-ret”? En af mine er denne indisk inspirerede gryde kaldet biryani, som jeg ofte laver min egen fortolkning af, alt efter hvad der er at finde i mit køleskab. I denne ret tømmer man grøntsagsskuffen i gryden, og serverer den krydrede ret med en hjemmelavet yoghurtdressing og lune pandebrød. Yoghurtdressingen plejer jeg at lave på dét mejeriprodukt, jeg i forvejen har i mit køleskab. Det kan både være græskinspireret yoghurt, yoghurt natural, fraiche eller sågar skyr. Det hele, synes jeg, smager skønt, og afbalancerer den krydrede ret virkelig godt. Så smid endelig ikke dine rester af mejeriprodukter ud, men indtænk dem i nye retter.
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ spsk. smør
- 400 g friske tomater
- 400g kylling overlårsfilet
- 2 tsk. garam masala
- 250g langkornet ris
- 5 dl vand
- 1 grøntsags bouillonterning
- 200g yoghurt naturel
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 2 spsk. friske urter
- 4 pandebrød
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint. Steg løgene bløde i en gryde med smør. Hak tomater groft, og tilsæt dem til gryden. Skær kylling i mundrette stykker, og tilsæt kødet til gryden sammen med garam masala. Lad det stege, til det er gennemstegt og gyldent på overfladen. Tilsæt ris, vand og bouillonterning, og lad det koge op. Sæt låg på gryden, skru ned for varmen, og lad det simre under låg i 20 min. Rør rundt undervejs, og smag til med salt. Bland yoghurt med sennep, citronsaft, salt, peber og grofthakkede urter. Lun pandebrød, og server brødene til biryani med yoghurtdressing.