EN GRØNNERE UDGAVE AF MAC AND CHEESE

ER DU VILD MED MAC AND CHEESE? SÅ VIL DU HELT SIKKERT OGSÅ ELSKE DENNE GRØNNERE UDGAVE AF RETTEN. DEN HAR STADIG DEN SAMME SMAG OG FORNEMMELSE AF EN FED OG CREMET OSTESAUCE, MEN ER I STEDET FYLDT MED FULDKORNSPASTA, BLOMKÅL OG BROCCOLI. DET ER EN GOD MÅDE AT SNIGE LIDT EKSTRA GRØNTSAGER IND I MADEN PÅ, UDEN MAN RIGTIG OPDAGER DET.

Ingredienser ( 2-3 personer )

  • 170 g fuldkornspasta
  • 170 g blomkål
  • 130 g broccoli
  • 1 stort løg

Ostesaucen

  • 1 stor spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl kogevand fra pastaen
  • 3 dl fløde
  • Godt med salt og peber
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • 125 g revet ost

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kog pastaen.
  2. Skær broccoli og blomkål i mundrette stykker og hak løg fint. Kom det i et ovnfast fad.
  3. Nu til ostesaucen. I en pande: smelt smør og kom mel i – rør det sammen, så det bliver en klump. Tilsæt kogevand fra pastaen lidt efter lidt under konstant omrøring. Rør i det mens det småkoger i ca. 3 minutter. Tilsæt fløde, revet ost og krydderier og rør rundt.
  4. Hæld ostesaucen over grøntsagerne og bland det hele sammen.
  5. Kom pastafadet i ovnen i 25-30minutter
  6. Kom nu lidt ekstra revet ost ovenpå og gratiner det yderligere 10 minutter.

Opskriften er udviklet i samarbejde med juliebruun.com (FØLG EVT. HENDES INSTAGRAM-PROFIL HER)

Prøv også denne lækre græskargryde!