Fuldkornstærte med hytteost og grøntsager

Tærte er en rigtig klassiker og det med god grund. Den kommer i et hav af forskellige former og farver og er derfor også perfekt reste-mad. Har du en rest broccoli, et par kogte kartofler og lidt ost, så kan du nemt bikse en tærte sammen. Har får du opskriften på en lækker en med rødløg, porre og tomat. 

Ingredienser

TÆRTEBUND

  • ½ tsk salt
  • 125 g koldt smør i tern
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 2-3 spsk. koldt vand
  • 1 æg (til pensling)

ÆGGEMASSE

  • 4 æg
  • 150 g hytteost
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ tsk muskatnød
  • 100 g revet mozzarella

FYLD

  • 1 rødløg i skiver
  • 2 små porrer i skiver
  • 2 tomater i skiver
  • Hvis du ønsker kød i tærten, kan du tilsætte cirka 100 g skinke, kylling, bacon eller chorizo.

SPIDSKÅLSSALAT

  • 1/2 spidskål
  • 1-2 æbler
  • 50 g mandler
  • 1/2 dl sesamfrø

DRESSING

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1,5 spsk. hvidvinseddike
  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE 

Tærte 

  1. Kom salt, mel og smør i tern i en food processor og kør til det har en helt smuldlret konsistens. 
  2. Kom dejen ud på bordet og saml den med lidt koldt vand. Sørg for ikke at ælte dejen, da tærtebunden så ikke bliver sprød. 
  3. Kom dejen i en pose eller i husholdningsfilm og kom den på køl i minimum 30 minutter. 
  4. Tag tærtedejen ud fra køleskabet og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord. 
  5. Rul dejen let om kagerullen og løft den op i tærteformen (26 cm i diameter). 
  6. Prik huller i bunden med en gaffel, kom bagepapir over og kom tørre ris, bønner eller lignende ovenpå for at blindbage tærten.  
  7. Bag tærtebunden i 30 minutter ved 180 grader. Fjern så bagepapiret og giv den yderligere 10 minutter. 
  8. Imens tærtebunden for-bager gør du fyldet klar. Pisk æg, hytteost, mælk, salt, peber, muskatnød og mozzarella sammen i en skål. Og skær grøntsagerne ud. 
  9. Når bunden kommer ud af ovnen, pensler du den med lidt æg – det lukker overfladen på dejen, så den forbliver sprød. 
  10.  Fordel porrer, rødløg og tomater på bunden (gem evt. lidt af fyldet og læg øverst). 
  11.  Hæld æggemassen over fyldet og kom de eventuelt gemte grøntsager på toppen (kun for syns skyld). 
  12.  Færdigbag tærten ved 200 grader i cirka 30-35 minutter. 

 

Spidskålsalat 

  1. Snit spidskålen fint. 
  2. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern. 
  3. Hak mandlerne groft. 
  4. Rist mandlerne og sesamfrøene på en tør pande. 
  5. Bland ingredienserne til dressingen sammen – eventuelt med et lille piskeris eller ryst den sammen i et lille glas med låg. 
  6. Bland det hele sammen i en skål og servér salaten i en flot skål eller på et fint fad. 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med LOUISESMADBLOG