OVERNIGHT OATS MED KANEL OG ÆBLE - MÆTTENDE OG MED DEN SKØNNESTE, SØDE SMAG!

OVERNIGHT OATS MED HAVREGRYN, CHIAFRØ, MINIMÆLK OG YOGHURT - PIFTET OP MED KANEL, VANILJE OG EN SMULE SIRUP.  DET ER HYGGELIG MORGENMAD, SOM TAGER UNDER 5 MINUTTER AT SKRUE SAMMEN - DU SKAL BARE LADE KØLESKABET GØRE ARBEJDET NATTEN OVER OG SÅ HAR DU DEN LÆKRESTE MORGENMAD AT STÅ OP TIL.

Ingredienser ( 2 personer )

  • 2,5 dl grovvalsede havregryn (finvalsede kan også bruges)
  • 2 spsk chiafrø
  • 2,5 dl minimælk
  • 1 dl græsk yoghurt, skyr eller lignende
  • 2 spsk ahornsirup, honning eller lignende
  • 1,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt

Topping

  • 1 æble, skåret i små tern
  • 1 håndfuld nødder, grofthakket
  • Evt. frysetørrede hindbær

SÅDAN GØR DU

  1. Bland havregryn, chiafrø, kanel, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt og mælk i en skål, og rør det godt sammen.

  2. Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.  Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg – men sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.

  3. Inden servering topper du dine 'overnight oats' med æbletern og grofthakkede nødder. Prøv også med en skefuld iskold creme fraiche på toppen - det er super lækkert!

  4. Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, hvis alle ingredienserne er friske. Men de er som regel bedst serveret inden for de 2 første dage. Det anbefales, at du bruger grovvalsede havregryn, da det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan godt blive lidt for smattede, men det er naturligvis smag og behag.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Gourministeriet (FØLG EVT. HENDES INSTAGRAM-PROFIL HER)

Prøv også den her syndige, hjemmelavede "mælkekaramel" som topping til havregrød!