CREMET HAVREGRØD MED EN LÆKKER HJEMMELAVET "MÆLKEKARAMEL"

EN GOD GANG HAVREGRØD BLIVER BARE MERE CREMET, NÅR DEN ER LAVET PÅ MÆLK. HVIS DU RIGTIG, VIL FORKÆLE DIG SELV, SÅ PRØV DEN MED TOPPINGS AF BLÅBÆR, FRYSETØRREDE JORDBÆR, VALNØDDER - OG SÅ SOM PRIKKEN OVER I'ET DEN HER HELT OG ALDELES VANEDANNENDE HJEMMELAVEDE "MÆLKEKARAMEL" A LA 'DULCHE DE LECHE'!

Ingredienser ( 1 stor portion "mælkekaramel" (til flere personer) )

Mælkekaramel

  • 500 ml sødmælk
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 nip flagesalt

Havregrøden

  • 1,5 dl grov- eller finvalsede havregryn
  • 3 dl minimælk (eller sødmælk)
  • 1 nip flagesalt
  1. Kom mælk, sukker og en flækket vaniljestang i en gryde og lad det stå og simre 45 minutter ved lav-medium varme. Rør jævnligt.

  2. Blandingen går fra at være lys og flydende, til at tykne og tage farve. Vær opmærksom på karamellen de sidste 5 minutter, så den ikke sætter sig i bunden af gryden.

  3. Smag til sidst til med salt efter behov. 

  4. Ingredienserne til havregrøden puttes i en gryde og omrøres ved jævn varme, indtil grøden er fin og cremet. 
  5. Anret havregrøden i en skål og top med friske blåbær, frysetørrede jordbær, valnødder og en god spiseske mælkekaramel. MUMS!

Opskriften er udviklet i samarbejde med Marialottes.dk (FØLG EVT. HENDES INSTAGRAM-PROFIL HER)

Var det noget med en lækker grøn smoothie? Prøv denne!