Koldskåls-panna cotta

ER DU BÅDE VILD MED DET DANSKE OG DET ITALIENSKE DESSERTKØKKEN? SÅ SKAL DU PRØVE DENNE OPSKRIFT, HVOR DU FÅR DEN KLASSISKE DANSKE KOLDSKÅL SERVERET PÅ ITALIENSK MANÉR SOM EN PANNA COTTA. DU KAN TOPPE DEN MED LIGE DET, DU BEDST KA' LI' - FOR EKSEMPEL RISTEDE HAVREGRYN, KAMMERJUNKER, RISTEDE NØDDER, FRUGT ELLER FRISKE BÆR.

Ingredienser ( 6 portioner )

  • 3 blade husblas
  • 4 spsk. sukker
  • 4 spsk. fløde
  • 500 ml kærnemælk
  • ½ spsk. citronsaft
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt eller pasta
  • Hasselnødder
  • Jordbær
  • Citronmelisse

SÅDAN GØR DU

  1. Kom husblas i kold vand i et par minutter.  

  2. Imens røres sukker og fløde let sammen i en lille gryde. 

  3. Kærnemælk røres med citron og vanilje i en skål.  

  4. Pres vandet ud af husblas og kom i gryden til fløde og sukker.  

  5. Lun mikset op, men pas på varmen. Husblas skal kun lige smelte og så skal gryden af varmen.  

  6. Pisk husblasmikset i kærnemælksmikset i en tynd stråle – sørg for at få det hele med.  

  7. Fordel mikset i 6 glas og stil dem på køl i 4-6 timer.  

  8. Tænd ovnen på 170 grader varmluft og bag hasselnødderne i cirka 15 minutter eller, indtil de er gode gyldne. Gnub hasselnødderne i et viskestykke, så skallen kommer af.  

  9. Hak nødderne og snit bær i mindre stykker.  

  10. Når panna cottaen har sat sig, så er de alle klar til servering med jordbær, nødder og citronmelisse. 

 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Onekitchen