Blomkålsdeller med cremet ostedip

HAR DU SVÆRT VED AT FÅ NOK GRØNTSAGER I DIN HVERDAG? SÅ ER DISSE BLOMKÅLSDELLER EN GOD OG NEM MÅDE TIL AT INKORPORERE GRØNTSAGER PÅ EN LÆKKER MÅDE! DE ER FYLDT MED GRØNTSAGER OG KIKÆRTER, DER GØR DEM BÅDE FIBERHOLDIGE OG MÆTTENDE. LAV GERNE EN CREMET OSTEDIP TIL, SOM DU KAN DYPPE DEM I. ELLER SERVER DEM EVT. MED GRØNTSAGSSTAVE TIL. 

Ingredienser

  • 1 gulerod (ca. 100g), skrællet og revet fint
  • 500 g blomkål, skåret i buketter
  • 1 løg, skrællet og skåret groft
  • 1 dl kogte kikærter
  • 1 spsk. vand
  • 2 æg
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1/2 dl revet hård gul ost
  • Olie til stegning 4

Ostedip

  • 3 spsk. creme fraiche 9%
  • 100 g salatost
  • 3-4 stilke frisk oregano
  • salt og peber
  • 100 g salatost
  • 3-4 stilke frisk oregano

SÅDAN GØR DU

  1. I en minihakker/blender blendes kikærter, blomkål, vand og gulerødder til en fin grynet masse
  2. Massen røres i en skål sammen med mel, æg, mel, salt, peber, hård gul ost og hvidløgspulver
  3. Formes til små kugler, der trykkes let flade og steges på en pande med olie indtil de er gyldne og gennemstegte
  4. Ingredienserne til ostedippen blendes sammen og smages til med salt og peber

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med madmusen.