Fritters med fraichedressing

Tøm køleskabet for mejeriprodukter og grøntsager og lav fritters. Alle de slatne gulerødder, kål, squash og løg rester kan rives groft og blandes med en sjat revet ost. Sidstnævnte er noget, jeg ofte har en rest af i mit køleskab. Server så dine fritters med en dressing lavet på fraiche, urter og sennep. Du kan også bruge creme fraiche, yoghurt natural eller skyr, alt efter hvad du ligger inde med i dit køleskab. Meget ofte kan man fremtrylle nogle herlige måltider ud af ganske få mejeriprodukter, fordi disse råvarer samler retten – ligesom her.  
 

Ingredienser

  • 300g squash, 1 mellemstor
  • 3 mellemstore gulerødder
  • ½ rødløg
  • 3 æg
  • 50g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 200g fraiche
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Friske urter

Sådan gør du

Riv squash groft på et rivejern, placer det i et rent viskestykke, og pres væsken ud af grøntsagen. Riv gulerod groft, og skær rødløg i fine skiver. Pisk æg, og bland sammenpisket æg med grøntsager, hvedemel og salt. Placer fire spiseskefulde dej på en varm pande med olie. Lad dine fritters stege et par minutter på hver side til de er gennemstegte og gyldne på overfladen. Hak urter, og bland dem med fraiche, sennep, salt, peber og citronsaft.

Server dressingen til dine fritters.  

 

Opskriften er udviklet af Maria Vestergaard

Prøv også disse lækre reste-retter