Gratin med kylling og grøntsager

Her har du en dejlig opskrift på en nem og velsmagende gratin med kylling og grøntsager. I denne version er brugt blomkål og broccoli, men du kan nemt skifte dem ud med andre favoritgrøntsager. 

Ingredienser ( 4 personer )

  • 250 g kyllingebryst
  • 125 g blomkål
  • 125 g broccoli
  • 40 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 0,75 dl kogevand fra grøntsagerne
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • ¼ tsk stødt muskatnød
  • 4 æg, delt i blommer og hvider
  • 70 g revet hård ost
  • Smør, til at smøre formen
  • 1 dl rasp

Sådan gør du:

  1. Kog kyllingebryst i cirka 10 minutter i en gryde med vand eller bouillon. Du kan alternativt bruge en rest tilberedt kylling, hvis du har noget tilbage fra et andet måltid. Når kyllingen er tilberedt, køles den lidt ned og skæres i mundrette tern.

  2. Skær broccoli og blomkål ud i små buketter, og kog dem 4-5 minutter i saltet vand. Hæld herefter vandet fra (husk at gemme noget til opbagningen), og lad grøntsagerne dampe af i et dørslag.

  3. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.

  4. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne helt stive, og stil dem til side.

  5. Smelt smørret i en stor gryde, og pisk herefter hvedemelet ud i smørret. Svits blandingen et par minutter og pisk så derefter gradvist mælk og kogevand fra grøntsagerne i. Tilsæt salt, peber, revet muskatnød og revet ost og smag saucen til. Tag saucen af varmen, og lad den køle ned i cirka 5 minutter.

  6. Pisk æggeblommerne i saucen, og vend herefter de stiftpiskede æggehvider i. Pas På, du ikke slår luften ud af æggehviderne, det skal vendes forsigtigt rundt.

  7. Smør en form på cirka 22 cm i diameter med smør, og drys den med rasp. Hæld cirka ⅓ af sovsen nederst i formen, og fordel herefter kylling og grøntsager ovenpå,  inden den sidste sauce hældes på toppen. Slut af med at drysse resten af raspen på toppen.

  8. Sæt gratinen i ovnen, og bag den i 45 minutter. Lad være med at åbne ovnen undervejs, da du kan risikere at den falder sammen.

  9. Efter 45 minutter, når gratinen er hævet op og gylden og sprød på toppen, tages den ud af ovnen og serveres straks, mens den er rygende varm.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Mad for madelskere

MANGLER DU EN DESSERT TIL EFTER GRATINEN? Prøv denne lækre TRIFLI!