Grøntsagslasagne med bechamelsauce
BECHAMELSAUCE
DEN HVIDE MÆLKESAUCE, SOM ER TÆT PÅ UUNDVÆRLIG I LASAGNE, HEDDER OGSÅ BECHAMELSAUCE OG BESTÅR AF SMØR, MEL, MÆLK, SALT OG PEBER OG MÅSKE EN SMULE SUKKER ALT EFTER SMAG OG BEHAG. FIND OPSKRIFTEN PÅ GRØNTSAGSLASAGNEN OG DEN TILHØRENDE KLASSISKE HVIDE MÆLKESAUCE HER.
Ingredienser ( 4 personer )
- 20 gram smør
- 1 stor squash skåret i små tern
- 1 løg hakket fint
- 250 g champignon, finthakkede
- 2 fed hvidløg, knust
- 1 dåse flåede tomater
- 1 spsk grøntsagsboullion
- 2 tsk tørret oregano
- Ca. 200 gram friske lasagneplader
- Ost til gratinering
- Salt og peber
Bechamelsauce
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- Ca. 4 dl minimælk
- ½ tsk. groft salt
- Friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU:
- Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits squash, løg og hvidløg i ca. 2 min.
- Tilføj champignon og bland godt.
- Rør de flåede tomater, bouillon, oregano, salt og peber i.
- Lad grøntsagssaucen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. - rør af og til.
- Til bechamelsaucen smeltes smørret i en gryde ved middel varme. Herefter tilsættes melet, mens du pisker med et piskeris. Tilsæt så mælken lidt ad gangen, mens du pisker og indtil saucen er glat. Kog saucen igennem ca. 2 min., mens du rører i gryden. Smag til med salt og peber.
- Del lasagnepladen i 2-3 stykker, så den passer til fadet.
- Læg grøntsagssaucen, lasagnepladerne og bechamelsaucen lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm). Drys osten over og bag lasagnen midt i ovnen.
- Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og server lasagnen med salat og brød.
TIP TIL GRØNNE SAUCER
Sådan forvandler du den hvide grundsauce (bechamelsauce) til en grønnere version.
PERSILLESAUCE
Tilsæt ca. 1,5 dl hakket persille til sovsen, og kog sovsen godt igennem. Husk at skylle persillen godt før brug.
SPINATSAUCE
Tilsæt ca. 200 g rensede spinatblade (eller frossen spinat). Kog saucen godt igennem.