Grøntsagstærte
Den her grøntsagstærte og de nævnte ingredienser er blot en ide - brug hvad end du har af grøntsagsrester - for tærte er den perfekte restemad. Anything goes!
Ingredienser ( 8 store )
TÆRTEBUND
- 125 g fuldkornsmel
- 100 g hvedemel
- 125 g kold smør i tern (gem lidt til at smøre tærteformen med)
- 2 spsk vand
- 1 æg
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
FYLD
- 5 æg
- 150 g salatost
- 150 g hytteost
- 5 spsk yoghurt naturel
- Muskatnød, salt og peber
- Brug dine grøntsagsrester - fx kål, broccoli, blomkål, gulerødder, kartofter, osv. Gerne ca. 500 g i alt
SÅDAN GØR DU:
- Kom mel, salt, peber og smør i en foodprocessor el. røremaskine. Kør det hele godt sammen, før ægget tilsættes og massen køres sammen til dejen er samlet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og
lad den hvile på køl i 30 min. - Rul dejen ud så det passer til den valgte tærteform. Husk at smøre formen med en smule
smør, før dejen lægges i. - Dejen forbages ved 200 grader i 10-15 min.
- Skær alt grønt ud i passende størrelser. Kom grøntsagerne op i tærteformen til den forbagte tærtedej.
- I en skål blandes æg, hytteost og yoghurt. Rør massen godt sammen. Smages til med salt, peber og muskatnød.
- Hæld massen over i tærteformen.
- Kom salatosten på toppen, spredt ud på hele tærten.
- Bag tærten ved 180 grader i ca. 30 min.
- Server gerne en frisk salat med dine favoritingredienser til tærten.
Opskriften er udviklet i samarbejde Dak Wichangoen.