Grøntsagstærte

Den her grøntsagstærte og de nævnte ingredienser er blot en ide - brug hvad end du har af grøntsagsrester - for tærte er den perfekte restemad. Anything goes!

Ingredienser ( 8 store )

TÆRTEBUND

  • 125 g fuldkornsmel
  • 100 g hvedemel
  • 125 g kold smør i tern (gem lidt til at smøre tærteformen med)
  • 2 spsk vand
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber

FYLD

  • 5 æg
  • 150 g salatost
  • 150 g hytteost
  • 5 spsk yoghurt naturel
  • Muskatnød, salt og peber
  • Brug dine grøntsagsrester - fx kål, broccoli, blomkål, gulerødder, kartofter, osv. Gerne ca. 500 g i alt

SÅDAN GØR DU:

  • Kom mel, salt, peber og smør i en foodprocessor el. røremaskine. Kør det hele godt sammen, før ægget tilsættes og massen køres sammen til dejen er samlet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og
    lad den hvile på køl i 30 min.
  • Rul dejen ud så det passer til den valgte tærteform. Husk at smøre formen med en smule
    smør, før dejen lægges i.
  • Dejen forbages ved 200 grader i 10-15 min.
  • Skær alt grønt ud i passende størrelser. Kom grøntsagerne op i tærteformen til den forbagte tærtedej.
  • I en skål blandes æg, hytteost og yoghurt. Rør massen godt sammen. Smages til med salt, peber og muskatnød.
  • Hæld massen over i tærteformen.
  • Kom salatosten på toppen, spredt ud på hele tærten.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 30 min.
  • Server gerne en frisk salat med dine favoritingredienser til tærten.

 

Opskriften er udviklet i samarbejde Dak Wichangoen.