Hjemmelavede havregrødsvafler med bær, chokolade og flormelis
HAVREGRØDSRESTER SMIDES OFTE UD - MEN DET SKULLE DU OVERVEJE AT LADE VÆRE MED! FOR MAN KAN KAN FAKTISK LAVE NOGLE RET LÆKRE, LUFTIGE OG SPRØDE VAFLER AF SÅDAN EN REST. DE FUNGERER PERFEKT SOM MORGENMAD DAGEN EFTER ELLER SOM EN SNACK PÅ FARTEN.
Ingredienser ( Ca. 6 vafler )
INGREDIENSER
- 450 g kold havregrød (rester fra dagen før)
- 2 æg
- 0,5 dl yoghurt naturel
- 50 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 2 spsk chokoladeknapper (kan erstattes eller suppleres med friske bær)
TILBEHØR TIL SERVERING (HVIS DU RIGTIG VIL SÆTTE TRUMF PÅ!)
- Friske bær
- Revet mørk chokolade
- Flormelis
SÅDAN GØR DU
- Pisk din havregrødsrest sammen med æggene og yoghurten, til du har en jævn og våd dej.
- Tilsæt hvedemel og sukker, og rør godt rundt. OBS: Hvis dejen virker for tynd, kan du tilsætte lidt ekstra mel.
- Vend chokoladeknapperne i dejen.
- Bag vaflerne i et forvarmet vaffeljern, til de er gyldne og sprøde. Det er klart at foretrække at bruge et vaffeljern, men har du ikke sådan et, kan din dej alternativt også steges på panden (lidt a la en tyk pandekage).
- Servér som en stak vafler toppet med friske bær, revet chokolade og et drys flormelis.
Opskriften er udviklet i samarbejde med Casper Sobczyk.