Hytteostpandekager med urtedressing

DE HER HYTTEOST-BASEREDE PANDEKAGER ER HELT GENIALE SOM WRAP TIL, HVAD END DU MÅTTE HAVE AF RESTER AF GRØNTSAGER, KØD ELLER PÅLÆG OSV, DU HAR LYST TIL AT FYLDE I DEM. HER FÅR DU OPSKRIFTEN SAMMEN MED EN LÆKKER URTEDRESSING.  

Ingredienser ( Ca. 4 personer )

HYTTEOSTPANDEKAGER

  • 250 g hytteost 4%
  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 200 g hvedemel
  • Smør til stegning

URTEDRESSING

  • 250 g græsk-inspireret yoghurt 10%
  • 1 tsk. sennep
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk. urter, finthakkede (f.eks. dild, purløg og oregano)
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker

MHT. FYLDET BRUGER DU BLOT, HVAD DU BEDST SELV KAN LIDE AF GRØNT OG KØD

SÅDAN GØR DU

  • Kom ingredienserne til pandekagedejen i en blender og blend, til du har en ensartet og tynd dej. 
  • Smelt smør på en pande og bag ca. 8-10 pandekager.  
  • Til dressingen røres yoghurt sammen med sennep, skalotteløg, urter, salt, sukker og peber og smages til. 
  • Fyld pandekagerne med urtedressing og dit favoritfyld - fx kyllingebryst udskåret i strimler, spinatblade (eller salat efter eget valg), cherrytomater, avocado, agurk i strimler, revet gulerod, oliven, forårsløg - kun fantasien og dine smagspræferencer sætter grænser.
  • Velbekomme! 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Frederikke Wærens.