Kartoffelpizza med hytteost og grønkål
Du kender sikkert quattro formaggi, men har du prøvet den dynamiske danske osteduo? Pizza med hytteost og en friskrevet hård ost på toppen har klassikerpotentiale. Den milde smag af dansk mejerikunst og knaset fra de sprøde grønkålschips går nemlig rent hjem, så lav hellere ekstra – der bliver rift om hvert eneste slice!
Ingredienser ( 2 personer )
Pizzabund
- 1/2 pose tørgær
- 2,5 dl vand
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 250g hvedemel
- 250g durummel
- Olie til at smøre med.
Fyld
- 5-6 spsk. hytteost
- 4 mellemstore kartofler (bruger du øko, kan du skrubbe overfladen og bruge skrællen med).
- 2 stilke grønkål.
- Hård revet ost (til topping)
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie
Sådan gør du
Pizzabund
- Du kan enten lave din egen bund eller gøre det nemt - og købe en færdiglavet dej. Her har du opskriften på den hjemmelavede version.
-
Opløs gæren i vandet. Rør olivenolie i. Tilsæt salt.
-
Rør melet i, indtil dejen er ensartet i konsistensens.
-
Smør en skål eller et dejfad med olie. Sæt dejen til hævning i godt 60 minutter.
-
Hæld lidt mel på bordet og rul dejen ud i en passende størrelse.
Fyldet
- Tænd ovnen på 250 C varmluft med grill. Hvis ikke du har en pizzasten, kan du evt. bruge undersiden af en bageplade med lidt mel på.
- Fordel hytteosten på pizzabunden.
- Snit kartoflerne på et mandolinjern i tynde skiver, eller skær sirligt med en kniv. Det er vigtigt, at kartoffelskiverne er tynde, ellers bliver de ikke bagt ordentligt. Fordel kartoffelskiverne ovenpå hytteosten.
- Riv grove stykker af grønkål ovenpå.
- Drys med flagesalt og kværn lidt friskkværnet peber ovenpå.
- Bag pizzaen i ca. 5-7 minutter alt efter ovnens effekt, og hold øje undervejs - grønkålen må godt blive brunristet.
- Tag pizzaen ud, sæt på en rist og hæld lidt olivenolie på.
- Top af med godt med revet, hård ost.